Богојављенско пливање за Часни крст

На брчанском излетишту Фицибајер на лијевој обали ријеке Саве сутра ће бити одржано богојављенско пливање за Часни крст у организацији Православне црквене општине Брчко.

Босна и Херцеговина 18.01.2015 | 12:21
Богојављенско пливање за Часни крст

Предсједник Организационог одбора ове манифестације протонамјесник Небојша Драшкић подсјетио је да је прошле године обновљено пливање за Часни крст, које се, као дио светосавске духовне традиције, његовало у овом граду до 1937. године.

Он је најавио да ће свечаност почети у 9.00 часова Светом архијерејском литургијом у брчанском саборном храму Пресвете Богородице, одакле ће кренути литија до брчанског излетишта Фицибајер.

"По благослову Његовог преосвештенства епископа зворничко–тузланског Хризостома, који ће освештати воду, око поднева ће више од 50 такмичара пливати за Часни крст у ријеци Сави", рекао је Драшкић раније Срни.

Он је напоменуо да се пријављивање за такмичење врши у црквеној канцеларији у порти саборног храма Успенија пресвете Богородице у Српској Вароши.

За Часни богојављенски крст, каже Драшкић, осим Брчака такмичиће се и пливачи из Бијељине, Сремске Митровице, Београда и других градова из Републике Српске и Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар