Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Na brčanskom izletištu Ficibajer na lijevoj obali rijeke Save sutra će biti održano bogojavljensko plivanje za Časni krst u organizaciji Pravoslavne crkvene opštine Brčko.

Bosna i Hercegovina 18.01.2015 | 12:21
Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije protonamjesnik Nebojša Draškić podsjetio je da je prošle godine obnovljeno plivanje za Časni krst, koje se, kao dio svetosavske duhovne tradicije, njegovalo u ovom gradu do 1937. godine.

On je najavio da će svečanost početi u 9.00 časova Svetom arhijerejskom liturgijom u brčanskom sabornom hramu Presvete Bogorodice, odakle će krenuti litija do brčanskog izletišta Ficibajer.

"Po blagoslovu NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko–tuzlanskog Hrizostoma, koji će osveštati vodu, oko podneva će više od 50 takmičara plivati za Časni krst u rijeci Savi", rekao je Draškić ranije Srni.

On je napomenuo da se prijavljivanje za takmičenje vrši u crkvenoj kancelariji u porti sabornog hrama Uspenija presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši.

Za Časni bogojavljenski krst, kaže Draškić, osim Brčaka takmičiće se i plivači iz Bijeljine, Sremske Mitrovice, Beograda i drugih gradova iz Republike Srpske i Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar