Пирло купује Брешу да је спасе банкрота!

Фудбалер Јувентуса Андреа Пирло одлучио се на потез вредан пажње - куповину свог матичног клуба Бреше, како би га спасао од банкрота.

Фудбал 18.01.2015 | 15:40
Пирло купује Брешу да је спасе банкрота!

Пирло је и рођен у Бреши, а за први тим „лавова” је одиграо 42 утакмице. Сада је Бреша у Серији Б, где је испала 2011. године, и налази се у великој финансијској кризи због које је близу банкрота. То дугогодишњи италијански репрезентативац, са 113 наступа за најјачи национални тим, није желео да дозволи и одлучио је да помогне бившем клубу.

„Рекао сам да је важно помоћи клубу. Веома жалим због кризе у Бреши и желим да скренем пажњу предузетницима на проблеме. Патим када видим да су услове у клубу”, рекао је Пирло.

Он је додао да неће директно радити у клубу због обавеза у Торину, већ ће то препустити другим људима које ће сам одабрати.

„Причао сам са неким важним људима, људима који су заиста значајни у овој игри. Знате колико ми је важна судбина Бреше. Патим за екипу која ме је створила и учинићу све што је у мојој могућности да помогнем”, казао је Пирло.

Поједини италијански медији јављају да ће први потез будучег власника Бреше бити постављање Роберта Бађа за тренера.

Клуб који је током своје 104-годишње историје освојио само један трофеј (Англо-италијански куп 1994. године) заузима 15. позицију у лиги, а у недељу је савладао другопласирани Фрозиноне са резултатом 3:1.

Коментари / 0

Оставите коментар