Pirlo kupuje Brešu da je spase bankrota!

Fudbaler Juventusa Andrea Pirlo odlučio se na potez vredan pažnje - kupovinu svog matičnog kluba Breše, kako bi ga spasao od bankrota.

Fudbal 18.01.2015 | 15:40
Pirlo kupuje Brešu da je spase bankrota!

Pirlo je i rođen u Breši, a za prvi tim „lavova” je odigrao 42 utakmice. Sada je Breša u Seriji B, gde je ispala 2011. godine, i nalazi se u velikoj finansijskoj krizi zbog koje je blizu bankrota. To dugogodišnji italijanski reprezentativac, sa 113 nastupa za najjači nacionalni tim, nije želeo da dozvoli i odlučio je da pomogne bivšem klubu.

„Rekao sam da je važno pomoći klubu. Veoma žalim zbog krize u Breši i želim da skrenem pažnju preduzetnicima na probleme. Patim kada vidim da su uslove u klubu”, rekao je Pirlo.

On je dodao da neće direktno raditi u klubu zbog obaveza u Torinu, već će to prepustiti drugim ljudima koje će sam odabrati.

„Pričao sam sa nekim važnim ljudima, ljudima koji su zaista značajni u ovoj igri. Znate koliko mi je važna sudbina Breše. Patim za ekipu koja me je stvorila i učiniću sve što je u mojoj mogućnosti da pomognem”, kazao je Pirlo.

Pojedini italijanski mediji javljaju da će prvi potez budučeg vlasnika Breše biti postavljanje Roberta Bađa za trenera.

Klub koji je tokom svoje 104-godišnje istorije osvojio samo jedan trofej (Anglo-italijanski kup 1994. godine) zauzima 15. poziciju u ligi, a u nedelju je savladao drugoplasirani Frozinone sa rezultatom 3:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar