ШПА: Негредо спасилац Валенсије!

Алмерија је против Валенсије два пута стизала до изједначења, али је херој био нападач "слепих мишева", Алваро Негредо голом у финишу меча (3:2). Екипа Рајо Ваљекана савладала је у гостима Реал Сосиједад са 1:0 у оквиру 19. кола Примере и тако прекинула лош низ од четири пораза у последњих пет мечева, док је тиму из Сан Себастијана ово први пораз после седам утакмица у шпанском првенству.

Фудбал 18.01.2015 | 08:40
ШПА: Негредо спасилац Валенсије!

Четвртопласирана Валенсија угостила је тим из подножја табеле, екипу Алмерије и у улози фаворита, с обзиром на то да је непоражена у Примери од краја новембра прошле године. Са друге стране, гости су допутовали после два везана пораза прво у лиги од Севиље (2:0), а онда и у купу од Хетафеа минималним резултатом.

Од самог старта се кренуло јако са обе стране, а из прве прилике "слепи мишеви" су дошли до предности у 11. минуту. Бараган је пробио по десној страни, упутио центаршут по земљи, а са пенала је Данијел Парехо послао лопту у доњи десни угао Хулиана Куесте.

Само два минута касније, Алмерија је потпуно неочекивано успела да изједначи. Велингтон је повео контру по левој страни, ушао у казнени простор, и избацивши два играча Валенсије упутио сличан центаршут по земљи као што је то урадио пар минута раније Бараган, а на правом месту се нашао Томер Хемед и шутем са петерца савладао Дијега Алвеша.

Наставило се нападима домаћих који су своју другу прилику на мечу поново претворили у гол. Играо се 28. минут када је након шута Пака Алкасера који је одбранио голман Алмерије, натрчао Родриго и у паду послао лопту у празну мрежу за друго вођство Валенсије на мечу.

Прошло је само пет минута од радости домаћих навијача, а мрежа њиховог вољеног тима се опет затресла. Стрелац је по други пут био Хемед, овог пута главом на центаршут Верзе из корнера.

Изузетно занимљиво прво полувреме завршило се са четири гола, а домаћи су предњачили са доста већим поседом лопте (78:22), као и шутем у оквир гола (7:2).
Друго полувреме на "Местаљи" није било ни близу онога што су две екипе приказале у првих 45 минута. Неколико полу-прилика виђено је пред голом гостију, а Андре Гомеш и Родриго нису успевали да направе већи проблем голману Куести.

Тренер домаћих Нуњо Еспирито Санто, реаговао је увођењем Алвара Негреда као помоћ Паку Алкасеру у нападу, а испоставило се да је то била сјајна тактичка замена јер је играч на позајмици из Манчестер ситија погодио мрежу у 83. минуту за 3:2 и трећу предност Валенсије на утакмици.

Хосе Луис Гаја је центрирао лопту искоса са 16 метара, а Негредо је погодио главом скочивши између два одбрамбена играча и тако поставио коначан резултат. Шпанац је спасио своју екипу великог кикса, притом оставивши госте на последњем месту изнад зоне испадања, а свој тим у врху табеле.

Тренер Сосиједада Дејвид Мојес одрадио је један од два меча суспензије коју је зарадио против Виљареала у среду, која му тада није тешко пала, па је јео чипс са навијачима, а његови пулени су поражени без њега на клупи.

Талентовани Гаел Какута и Хавијер Акино су диктирали темпо за госте на старту меча, међутим без конкретних шанси за гол. Са друге стране, најбољи играч Сосиједада Карлос Вела није добијао употребљиве лопте од својих саиграча.

До прве опасније прилике дошли су гости, и то тек у финишу првог полувремена, у 42. минуту. Алберто Буено је прошао искоса кроз одбрану, упутио добар ударац главом, који је завршио за неколико центиметара поред десне стативе Џеронима Рулија.

На одмор се отишло без голова, а други део утакмице је прошао слично као први, прилично незанимљиво до момента када је Ваљекано почео да напада и у низу шанси успео да искористи прву праву прилику.

Играо се 82. минут, Роберто Трашорас центрирао је у казнени простор, где је најбољи у скоку био Манучо и прецизним ударцем главом са 11 метара послао лопту у доњи леви угао за 1:0 и прекид црне серије екипе из предграђа Мадрида.

После овог меча Рајо Ваљекано је скочио на девету позицију са 23, док је Сосиједад место испод старог са 19 бодова. У 20. колу Ваљекано гостује на "Висенте Калдерону" трећој екипи првенства, Атлетико Мадриду, док Сосиједад дочекује највече изненађење сезоне Еибар.

Српски репрезентативац Антонио Рукавина са клупе је испратио како је његов Виљареал са 2:0 срушио Атлетик Билбао.

За вођство се побринуо Денис Черишев тако што је на дубинско додавање Руиза заобишао голмана Ираизоза и из тешке позиције погодио празну мрежу, а тријумф "жуте подморнице" оверио је Бруно из пенала седам минута пре краја.

Примера, 19. коло:
Петак:
Кордоба - Еибар 1:1 (1:0)
(Андоне 1 - Аруабарена 73)

Субота:
Реал Сосиједад - Рајо Ваљекано 0:1 (0:0)
(Манучо 81)
Валенсија - Алмерија 3:2 (2:2)
(Парехо 11, Родриго 28, Негредо 83 - Хемед 13, 33)
Виљареал - Атлетик Билбао 2:0 (1:0)
(Черишев 42, Бруно 83пен)
Еспањол - Селта 1:0

(Каиседо 90)

Недеља:
12.00 Хетафе - Реал Мадрид
17.00 Атлетико Мадрид - Гранада
19.00 Ла Коруња - Барселона
21.00 Елче - Леванте
21.00 Севиља - Малага

ТАБЕЛА: Реал Мадрид (-2) 42, Барселона (-1) 41, Валенсија 38, Атлетико Мадрид (-1) 38, Севиља (-2) 36, Виљареал 35, Малага (-1) 31, Еибар 27, Еспањол 23, Рајо Ваљекано 23, Селта (-1) 21, Реал Сосиједад 19, Атлетик Билбао 19, Кордоба 18, Хетафе (-1) 17, Депортиво (-1) 17, Алмерија 16, Леванте (-1) 16, Елче (-1) 14, Гранада (-1) 14.

Коментари / 0

Оставите коментар