Извођач радова му затрпао пут до куће

Бањалучанин Бранислав Трубајић већ годинама води битку против извођача радова који је земљу која је настала асфалтирањем пута, оставио на његовом имању. Затрпали су му приступни пут до куће. Страхује каже и од одрона, јер више од 100 метара кубних земље би лако могло да покрене клизиште.

Република Српска 17.01.2015 | 22:01
Извођач радова му затрпао пут до куће

Приступни пут до имања Бранислава Трубајића у насељу Кола код Бањалуке, годинама је неупотребљив. Прије двије године предузеће МГ Минд је асфалтирало локални пут, а земља која је настала копањем, изручена је на његов приступни пут. Тада су обећали да ће је склонити и отјерати на депонију, каже Бранислав, али више од 100 метара кубних земље и даље је овдје.

“МГ Минд је изводио радове модернизовао пут и том приликом је направио депонију од 100 кубних метара земље, том приликом је затворио прилаз до парцела и шуме одређених засеока”, каже Бранислав Турбајић

У помоћ је звао и градске власти. Еколошка инспекција је изашла на терен и наложила да извођач уклони заосталу земљу. Ипак, то се није догодило.

Жалио се поново, али безуспјешно. Брдо заостале земље и даље прекрива пут, а пријети и да угрози куће које се налазе испод спорног терена.

“Пошто од тога није било ништа, ја сам се обратио начелнику инспекцијских служби, али до дан данас нико није дошао”, каже Турбајић.

Има ли МГ Минд намјеру да уклони гомилу, нисмо успјели да сазнамо, јер се на телефоне у овом предузећу нико није јављао.

Бранислав Трубајић одговара да, без обзира на број одбијених захтјева неће одустати. Смећу је, каже, мјесто на депонији, а не на његовом имању.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

1оо кубика???

18.01.2015 00:29

смијесно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсо

29.09.2016 19:34

Има он асвалтиран пут до куће. За тај наведи спорни дио нека показе да је власник. Земља је од сасвим друге особе која је дозволила насипање. Ради се о једној сеоској дзукели и незнам засто је бн екипа пустила будалу да ваља глупости.