Izvođač radova mu zatrpao put do kuće

Banjalučanin Branislav Trubajić već godinama vodi bitku protiv izvođača radova koji je zemlju koja je nastala asfaltiranjem puta, ostavio na njegovom imanju. Zatrpali su mu pristupni put do kuće. Strahuje kaže i od odrona, jer više od 100 metara kubnih zemlje bi lako moglo da pokrene klizište.

Republika Srpska 17.01.2015 | 22:01
Izvođač radova mu zatrpao put do kuće

Pristupni put do imanja Branislava Trubajića u naselju Kola kod Banjaluke, godinama je neupotrebljiv. Prije dvije godine preduzeće MG Mind je asfaltiralo lokalni put, a zemlja koja je nastala kopanjem, izručena je na njegov pristupni put. Tada su obećali da će je skloniti i otjerati na deponiju, kaže Branislav, ali više od 100 metara kubnih zemlje i dalje je ovdje.

“MG Mind je izvodio radove modernizovao put i tom prilikom je napravio deponiju od 100 kubnih metara zemlje, tom prilikom je zatvorio prilaz do parcela i šume određenih zaseoka”, kaže Branislav Turbajić

U pomoć je zvao i gradske vlasti. Ekološka inspekcija je izašla na teren i naložila da izvođač ukloni zaostalu zemlju. Ipak, to se nije dogodilo.

Žalio se ponovo, ali bezuspješno. Brdo zaostale zemlje i dalje prekriva put, a prijeti i da ugrozi kuće koje se nalaze ispod spornog terena.

“Pošto od toga nije bilo ništa, ja sam se obratio načelniku inspekcijskih službi, ali do dan danas niko nije došao”, kaže Turbajić.

Ima li MG Mind namjeru da ukloni gomilu, nismo uspjeli da saznamo, jer se na telefone u ovom preduzeću niko nije javljao.

Branislav Trubajić odgovara da, bez obzira na broj odbijenih zahtjeva neće odustati. Smeću je, kaže, mjesto na deponiji, a ne na njegovom imanju.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

1oo kubika???

18.01.2015 00:29

smijesno!!

ODGOVORITE
Name

Komso

29.09.2016 19:34

Ima on asvaltiran put do kuće. Za taj navedi sporni dio neka pokaze da je vlasnik. Zemlja je od sasvim druge osobe koja je dozvolila nasipanje. Radi se o jednoj seoskoj dzukeli i neznam zasto je bn ekipa pustila budalu da valja gluposti.