Креће АО: Српски понедјељак!

Први тениски грен слем турнир у 2015. почиње у понедељак, а Србија ће имати четири представника првог такмичарског дана на Аустралијан опену.

Тенис 17.01.2015 | 23:20
Креће АО: Српски понедјељак!

Прва ће на терен Ана Ивановић, која ће око три сата после поноћи по средњеевропском времену играти као пети носилац против Луције Храдецке из Чешке, и то на главном терену, на Род Лејвер арени.

На трећем "по значају" игралишту, Хајсенс арени, не пре седам ујутру по средњеевропском времену наступиће Филип Крајиновић, чији је ривал домаћи такмичар, Аустралијанац Сем Грот.

Сат времена касније, на терену број седам, Виктор Троицки ће одмерити снаге са Чехом Јиржијем Веселијем, а отприлике у то време почеће и дуел Бојане Јовановски и Италијанке Роберте Винчи, на терену број 12.

На Род Лејвер арени програм ће отворити сат иза поноћи по нашем, средњеевропском времену, а у 11 пре подне по локалном у Мелбурну, Италијанка Карин Кнап и Симона Халеп, после чијег сусрета на терен излазе Ивановићева и Храдецка, а затим Михаил Јужњи и Рафаел Надал, те,редом, Јен-Хсун Лу и Роџер Федерер, а на крају и Хрватица Петра Мартић која за супарницу има Марију Шарапову.

Србија ће поред поменуте четворке имати на Аустралијан опену још пет представника у сениорској конкуренцији, а они тренутно још увек не знају када ће тачно наступити у својим првим мечевима. Новака Ђоковића чека меч са Словензом Аљазом Беденеом, Душана Лајовића меч са Украјинцем Сергејем Стакховским, Јелену Јанковић мегдан са Швајцаркињом Тимеом Бачински, Александру Крунић са Американком Лорин Дејвис, док Ненад Зимоњић тек треба да сазна своје ривале у надметању дублова.

Коментари / 0

Оставите коментар