Kreće AO: Srpski ponedjeljak!

Prvi teniski gren slem turnir u 2015. počinje u ponedeljak, a Srbija će imati četiri predstavnika prvog takmičarskog dana na Australijan openu.

Tenis 17.01.2015 | 23:20
Kreće AO: Srpski ponedjeljak!

Prva će na teren Ana Ivanović, koja će oko tri sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu igrati kao peti nosilac protiv Lucije Hradecke iz Češke, i to na glavnom terenu, na Rod Lejver areni.

Na trećem "po značaju" igralištu, Hajsens areni, ne pre sedam ujutru po srednjeevropskom vremenu nastupiće Filip Krajinović, čiji je rival domaći takmičar, Australijanac Sem Grot.

Sat vremena kasnije, na terenu broj sedam, Viktor Troicki će odmeriti snage sa Čehom Jiržijem Veselijem, a otprilike u to vreme počeće i duel Bojane Jovanovski i Italijanke Roberte Vinči, na terenu broj 12.

Na Rod Lejver areni program će otvoriti sat iza ponoći po našem, srednjeevropskom vremenu, a u 11 pre podne po lokalnom u Melburnu, Italijanka Karin Knap i Simona Halep, posle čijeg susreta na teren izlaze Ivanovićeva i Hradecka, a zatim Mihail Južnji i Rafael Nadal, te,redom, Jen-Hsun Lu i Rodžer Federer, a na kraju i Hrvatica Petra Martić koja za suparnicu ima Mariju Šarapovu.

Srbija će pored pomenute četvorke imati na Australijan openu još pet predstavnika u seniorskoj konkurenciji, a oni trenutno još uvek ne znaju kada će tačno nastupiti u svojim prvim mečevima. Novaka Đokovića čeka meč sa Slovenzom Aljazom Bedeneom, Dušana Lajovića meč sa Ukrajincem Sergejem Stakhovskim, Jelenu Janković megdan sa Švajcarkinjom Timeom Bačinski, Aleksandru Krunić sa Amerikankom Lorin Dejvis, dok Nenad Zimonjić tek treba da sazna svoje rivale u nadmetanju dublova.

Komentari / 0

Ostavite komentar