Свједоци спремни говорити о злочинима!

Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо изјавио је да су поједини некадашњи припадници Армије БиХ спремни да свједоче о ратним злочинима над Србима на подручју Возуће 1995. године, на шта се односи и дио документације коју је он предао Тужилаштву БиХ.

Босна и Херцеговина 17.01.2015 | 17:07
Свједоци спремни говорити о злочинима!

Кебо је додао да је, након што је предао обимну документацију Тужилаштву, много људи одлучило да проговори о злочинима, наводећи да је ријеч о свједоцима који су присуствовали ситуацијама у којима су муџахедини одрубљивали главе српским војницима.

Он је истакао да су међу свједоцима људи који су одбили да учествују у покољу заробљеника, те да неки од њих говоре да су их тјерали да гледају како одсијецају главе Србима, због чега су многи чак падали у несвијест.

Кебо страхује да ће након што Тужилаштву БиХ поднесе списак имена ових свједока услиједити велики притисци с врха власти, напомињући да се већ сада покушава документација од 6.000 страница доказа о ратним злочинима свести на само неколико страница.

Он је оцијенио да би Тужилаштво БиХ, усљед огромних политичких притисака, могло олако да "пређе преко свега", али да ће уколико до тога дође, обавијестити међународне институције.

"Очекујем да ће живи свједоци напокон освијестити јавност у ФБиХ, гдје се годинама прикривају најстрашнији злочини одреда `Ел муџахид` почињени над Србима у Возући", истакао је Кебо.


(Пресс.ба)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ссс

17.01.2015 16:12

А гдје ти до сада би кебо 2о година породице пате за своима да их људски сахране а теби се сада оци отвориле и сада си се пробудио када је цели свијет окривио Србе да су они само убијали па си сада проговорио када висе никога не интересује ста се збивало у Босни

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

17.01.2015 16:22

Мирсад Кебо отворио нови Блајбур. Нека се све испита и нека се виновници казне.Мене интересује ста је то Кебо цекао 20 година.Сад кад је изгубио удобну фотељу и постаје обицни градјанин ових простора засто је цутао толике године.Мора се испитати колико је он одговоран и засто је све тајијо и ста је цекао.Коме сад цини услугу и колико је добио марака за ову аферу. Мора да је и он купљени папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

облак

17.01.2015 16:29

То се мора расчистити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

17.01.2015 16:34

На залост многих ово неце доњети оно сто се оцекује. Кебо вец сад сам умањује вриједност својих доказа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.01.2015 16:50

Још један полтрон на будзету Милорада Д.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

17.01.2015 17:48

Много тога ће се знати 21.01.-30.01.,само је питање ко ће у "ватру".

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

17.01.2015 18:36

Срамота Кебо, где си бíо ти када су убијали Србе? Морацес и ти да казес колико си ин ти соло и да не казем ликвидирао. СВИ сте цинили злодела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

назалост

18.01.2015 10:05

Ово око злоцина и свега сто овај прица је јако дегутантно. Злоцина је било али не онако како он у некаквој документацији објасњава (некакав извјестај из 94те је показо, а Возуца се десила годину дана послије). Циљ му је да на сваки нацин сруси успостављање власти на нивоу БиХ, а у СББ-у и СНСД-у су му гарант обецали неку функцију за то. Инаце страсно је за столицу потпредсједника Федерације и теско му се је растат од исте и припадајуцих јој привилегија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

19.01.2015 02:57

Така ти је наса демократија цутис 20 година па онда казес. Добро није смио и данас су то крупне ријеци. Вазно је да се поцне клупко одмотавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

19.01.2015 07:26

МОЈ КЕБО СВОЈУ ПРИЧУ ПРИЧАЈ НЕКОМ ДРУГОМ. НИСМО МИ БАШ ТОЛИКО НАИВНИ ДА ТИ СВЕ ПОВЈЕРУЈЕМО. ГДЈЕ МИЛОРАД ИЗА ТЕБЕ СТОЈИ ГАДНО НЕШТО СМРДИ. НЕМА МЕДИЈА ОСИМ РТРС ДА ТЕ ПРИКАЖЕ А ЗА ТО СИ ДОБИО ВЕЛИКЕ ПАРЕ. ДОБРО СИ НАПЛАТИО ТЕЗУ:МУСЛИМАНИ СУ ПОШТЕН НАРОД, МУСЛИМАНИ СУ ПОШТЕНИ БОРЦИ, МУСЛИМАНИ НИСУ РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ. ИСПАДЕ ДА СМО МИ СРБИ РАТОВАЛИ САМО ПРОТИВ НЕКАКВИХ МУЏАХЕДИНА И ПЛАЋЕНИКА ИЗ АРАПСКИХ ЗЕМАЉА А ДА МЕЂУ МУСЛИМАНИМА НИЈЕ БИЛО УБИЦА , КОЉАЧА И ОСТАЛИХ МОНСТРУМА ШТО КЕБО САКРИ ПОД ТЕПИХ. САМО ДА И ОН НИЈЕ ЈЕДАН ОД ОНИХ КОЈИ ТРЕБА ДА ЗАКУЦА НА ВРАТА НЕКОГ ЗАТВОРА КАО И ОВАЈ ШТО ГА ДЕБЕЛО ПЛАЋА. НЕКА ЈЕ НАМА ЈАСНО ДА ТУРЧИН У ВРЕЋИ И ТУРЧИН ЗА СТОЛОМ ИСТО МИСЛЕ О СРБИНУ!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ