Оптужница против бивших руководилаца "Дите"

Кантонално тужилаштво у Тузли подигло је оптужницу против два бивша директора фабрике детерџената "Дита", те руководиоца Привредно - рачунарског сектора, због злоупотребе положаја.

Босна и Херцеговина 17.01.2015 | 12:30
Оптужница против бивших руководилаца "Дите"

Оптужени су Абдулах Шахмановић (67), директор "Дите" у периоду 2005. године, Аднан Џидић (44), директор предузећа од септембра 2005. до 2012. године, те Сеад Пашић (38), руководилац Привредно - рачунарског сектора 2009. и 2010. године.

Они су оптужени за кривично дјело злоупотреба положаја и овлаштења, а у вези са одређеним одлукама које су доносили током пословног односа "Дите" са фирмом "Лора" из Сарајева која је била генерални дистрибутер производа "Дите" од 2005. до 2012. године.

У оптужници је наведено да су Шахмановић и Џидић одлукама које су доносили кршили одредбе Правилника о начину и условима формирања цијена производа према генералном дистрибутеру, те у случају Џидића и одредбе Уговора о дистрибуцији у вези са повратом робе, чиме су прибавили имовинску корист "Лори", а оштетили "Диту" за одређени износ.

Оптужница је прослијеђена Кантоналном суду Тузла на потврђивање.

Из Тужилаштва Тузланског кантона саопштено је да ће ускоро бити донесене одлуке о пријави против четири члана Надзорног одбора "Дите" у периоду од 2005. до 2012. године, који су пријављени за несавјесно привредно пословање, односно за евентуалну одговорност за губитке у пословању.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар