Дуле: АБА дође као самопослуга!

Тренер Партизанових кошаркаша коментарисао констатације да су поједини резултати у претходним колима регионалног такмичења одговарали његовом тиму који се бори за плеј-оф.

Кошарка 17.01.2015 | 16:30
Дуле: АБА дође као самопослуга!

Кошаркаши Партизана у 18. колу АБА лиге гостују у Ваљеву, где ће играти против Металца који
такође има амбицује да се избори за место у плеј-офу.

Нема сумње да нас чека узбудљив дуел.

"Металац је направио резултат изнад сваког очекивања. Сигурно да нису пред почетак сезоне очекивали да ће бити на овој позицији. То се није случајно десило. Направили су екипу која добро
функционише као тим, то је група поједнаца која има квалитет, али су тако састављени да умножавају тај индивидуални квалитет", рекао је Душко Вујошевић новинарима на конференцији за медије уочи одласка у Ваљево.

Тренер Партизана осврнуо се и на констатације да би неки претходни резултати могли да помогну црно-белима да се домогну чак и трећег места, што би значило да у плеј-офу иду на Будућност, а не на Црвену звезду Телеком.

"Кажу да је Металац направио услугу Партизану што је добио Цедевиту, јер тако може да избегне Зведу... Ми не избегавамо никога, пре бих да идемо на Будућност него на Звезду, али се не плашимо никога. Испада да смо ми у АБА лиги у некој самоуслузи", казао је Вујошевић и додао да верује да ће његова екипа на крају лигашког дела такмичења заузети четврто место.

"Мислим да ћемо бити четврти... Цедевита је велики фаворити за треће мсето".

Црно-бели су тренутно четврти на табели регионалног такмичења са 10 победа и седам пораза. Испред је Цедевита са 11-6, а иза Металац са 8-9.

"Биће добра кошарка и велики дан за Ваљево. Мислим да ћемо ми, без обзира на сав респект који имамо према њима, успети да квалитет који имамо пренесемо са папира на терен и да добијемо ту утакмицу", оценио је Вујошевић.

У тим црно-белих враћа се Едо Мурић, па ће ван строја бити једино Немања Безбрадица због повреде скочног зглоба.

Искусни Миленко Тепић казао је да црно-беле очекује тешко гостовање у Ваљеву.

"Они су екипа која је и у првом делу сезоне показала да има квалитет. Изгубили су неке утакмице због неискуства, али је након тога, када су почели да играју на домаћем терену, пун њихов квалитет дошао до изражиаја. Играју као тим, посебно у Ваљеву".

Тепић се, ипак, нада да ће Партизан показати колико је озбиљан и да ће забележити важну победу на гостујућем терену.

Коментари / 0

Оставите коментар