Dule: ABA dođe kao samoposluga!

Trener Partizanovih košarkaša komentarisao konstatacije da su pojedini rezultati u prethodnim kolima regionalnog takmičenja odgovarali njegovom timu koji se bori za plej-of.

Košarka 17.01.2015 | 16:30
Dule: ABA dođe kao samoposluga!

Košarkaši Partizana u 18. kolu ABA lige gostuju u Valjevu, gde će igrati protiv Metalca koji
takođe ima ambicuje da se izbori za mesto u plej-ofu.

Nema sumnje da nas čeka uzbudljiv duel.

"Metalac je napravio rezultat iznad svakog očekivanja. Sigurno da nisu pred početak sezone očekivali da će biti na ovoj poziciji. To se nije slučajno desilo. Napravili su ekipu koja dobro
funkcioniše kao tim, to je grupa pojednaca koja ima kvalitet, ali su tako sastavljeni da umnožavaju taj individualni kvalitet", rekao je Duško Vujošević novinarima na konferenciji za medije uoči odlaska u Valjevo.

Trener Partizana osvrnuo se i na konstatacije da bi neki prethodni rezultati mogli da pomognu crno-belima da se domognu čak i trećeg mesta, što bi značilo da u plej-ofu idu na Budućnost, a ne na Crvenu zvezdu Telekom.

"Kažu da je Metalac napravio uslugu Partizanu što je dobio Cedevitu, jer tako može da izbegne Zvedu... Mi ne izbegavamo nikoga, pre bih da idemo na Budućnost nego na Zvezdu, ali se ne plašimo nikoga. Ispada da smo mi u ABA ligi u nekoj samousluzi", kazao je Vujošević i dodao da veruje da će njegova ekipa na kraju ligaškog dela takmičenja zauzeti četvrto mesto.

"Mislim da ćemo biti četvrti... Cedevita je veliki favoriti za treće mseto".

Crno-beli su trenutno četvrti na tabeli regionalnog takmičenja sa 10 pobeda i sedam poraza. Ispred je Cedevita sa 11-6, a iza Metalac sa 8-9.

"Biće dobra košarka i veliki dan za Valjevo. Mislim da ćemo mi, bez obzira na sav respekt koji imamo prema njima, uspeti da kvalitet koji imamo prenesemo sa papira na teren i da dobijemo tu utakmicu", ocenio je Vujošević.

U tim crno-belih vraća se Edo Murić, pa će van stroja biti jedino Nemanja Bezbradica zbog povrede skočnog zgloba.

Iskusni Milenko Tepić kazao je da crno-bele očekuje teško gostovanje u Valjevu.

"Oni su ekipa koja je i u prvom delu sezone pokazala da ima kvalitet. Izgubili su neke utakmice zbog neiskustva, ali je nakon toga, kada su počeli da igraju na domaćem terenu, pun njihov kvalitet došao do izražiaja. Igraju kao tim, posebno u Valjevu".

Tepić se, ipak, nada da će Partizan pokazati koliko je ozbiljan i da će zabeležiti važnu pobedu na gostujućem terenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar