Борковић у нову сезону с новим тимом!

Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић у новој сезони WТЦЦ-а возиће у Хонди Сивик за Про Тим из Италије.

Остали спортови 17.01.2015 | 16:15
Борковић у нову сезону с новим тимом!

У новој сезони ФИА WТЦЦ најбољи српски аутомобилиста дебитоваће у Хонди Цивиц ТЦ1 уз помоћ италијанског тима и својих спонзора.

Душан је данас обишао фабрику "ЈАС", која је официјална компанија за израду фабричке тркачке Хонде ТЦ1 у светском шампионату у аутомобилизму и упознао се са новим тимом.

"У другу сезону, а надам се за мене бољу од дебитантске, улазим са новим тимом и новим аутомобилом. Бескрајно сам захвалан Цампос тиму на сарадњи коју смо имали током моје прве WТЦЦ сезоне и са којим сам остварио један од највећих успеха у својој каријери, али је ове године пала одлука да то буде Про Тим. Данас сам се у ЈАС-у упознао са техничким детаљима аутомобила, са тимом механичара и инжењера. Они су ме увели у све непознанице око аутомобила, колико је то било могуће за кратко време, како бих био што спремнији за тестове који ме очекују у предсезони у Барселони", изјавио је Борковић и у свом стилу додао:

"Најбитније од свега је што сам успео да са 207цм уђем у ауто, мада мислим да би требало да направе већи кокпит за моје габарите".

Рекао је и да му је одувек била жеља да вози тркачку Хонду због њене богате И моћне тркачке историје.

Поред здравствених и финансијских проблема којима је Борковић завршио претходну сезону без последње трке у Макау, у нову сезону улази оптимистично са надом да ће до краја прикупити сва потребна средства како би без проблема завршио сезону.

"У тркама постоји много непредвидљивих ситуација, као што су судари који изискују додатне трошкове, али се надам да ће ме ове сезоне такве ситуације заобићи. Аутомобилизам је изузетно скуп спорт И мој тим даноноћно ради да обезбеди све услове који су неопходни да И у овој сезони стигнем до нових постоља. Драго ми је да су моји спонзори, држава и Град Панчево препознали значај који врхунски аутомобилизам може да има за њихову промоцију. Ја ћу као и до сада са поносом носити грб моје државе, града Панчева и спонзора где год се нађем у свету, а надам се да ће се наша застава и ове године виорити са победничког постоља. Захвалан сам свим спонзорима и знам да ћу оправдати указано поверење", поручио је Борковић из Италије.

Српски ас ће средином фебруара први пут тестирати свој нови аутомобил на званичном тесту
у Барселони, а убрзо потом креће у Аргентину где ће се 7. и 8. марта одржати први тркачки викенд у новој WТЦЦ сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар