Вратио се Троицки! Титула послије четири године!

Како ли сада само давно делују они тешки дани Виктора Троицког, током једногодишње суспензије због наизглед безазленог кикса у допинг процедури. Та дуга пауза је, међутим, прошлост: Виктор се вратио и и тако како: освојио је титулу, победивши у финалу АТП турнира у Сиднеју Михаила Кукушкина са 6:2, 6:3.

Тенис 17.01.2015 | 11:20
Вратио се Троицки! Титула послије четири године!

Троицки је био суспендован на годину дана због кршења антидопинг правила на мастерсу у Монте Карлу 2013. Уз дозволу лекара дан касније је дао крв него што је требало, налаз је био баш као што и треба да буде, али је таква процедура накнадно окарактерисана као избегавање тестирања, па је првобитно био кажњен са 18, а након жалбе на 12 месеци паузе.

Суспензија му је истекла 15. јула 2014, па је наш репрезентативац са 847. позиције на АТП листи кренуо у нови живот. И ново доказивање.

А није било лако. Прво је морао да чека да се неки организатор, неког од АТП турнира, смилује и уручи му "специјалну позивницу", јер му место на светском рангирању није било, само по себи, довољно да се надмеће са елитом. Којој и припада.

Онда је почео да игра и мање турнире, челенџере и да граби ка врху. На самом крају 2014. успео је да подвиг и озваничи - ушао је међу 100 најбољих.

Иако смо знали да тамо и припада, није се само на томе зауставио. Глад за победама је нарасла, можда пре - глад за доказивањем да елита светског тениса није комплетна ако се и он не уврсти у њу. Са правом.

Доказао је то нарочито у Сиднеју, последњој провери пред Аустралијан опен. Прво је победио осмог носиоца, Мартина Клижана, па преокретом Пабла Андухара, па Симонеа Болелија и Жила Милера, да би у финалу одржао прави час 66. играчу света, Казахстанцу Кукушкину.

За само тридесет минута освојио је наш ас први сет, за други му је требало три минута више јер је морао да прави нови брејк након што је ривал пришао на 4:3 управо одузимањем сервиса. Недуго затим, Троицки је прославио своју другу АТП титулу у каријери, прве после московске из 2010. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

немања

17.01.2015 11:16

Јесам рекао да це бити титула

ОДГОВОРИТЕ