Војне патроле у Бриселу и Антверпену

Улицама Брисела и Антверпена од данас ће осим полиције патролирати и војници, саопштила је белгијска савезна влада.

Свијет 17.01.2015 | 11:46
Војне патроле у Бриселу и Антверпену

У саопштењу се наводи да је на основу приједлога министра одбране и шефова безбједносних служби, почела мобилизација 300 војника чији ће задатак бити да се нађу при руци полицији у случају сукоба са терористима.

"Војска има задатак да надгледа ситуацију и у случају потребе послужи полицији као појачање", поручила је белгијска влада.

Ова мјера уведена је два дана након што је полиција у серији рација широм земље убила двије особе, а ухапсила тринаесторицу под сумњом да су припремали нападе на полицијске станице и патроле.

Белгијски премијер Мишел Пјер Мишел је у петак у обраћању нацији објавио програм за сузбијање тероризма од 12 тачака, који осим ангажовања војске укључује низ промјена кривичног закона и темељне реформе безбједносних служби.

У Белгији је од јуче проглашен трећи, од укупно четири степена опасности од тероризма, јеврејске школе су затворене, а обезбјеђење потенцијалних мета терористичких напада је појачано.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

попај

17.01.2015 17:16

Србе никад нисте хтјели а примали сте све остале. Сад вам се то враћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срби

17.01.2015 17:54

Само Турска има обавезе према Србима из колонијалне прослости. Зеље које су излозене терору су бивси власници робова цији их унуци сад прогањају. У то доба се није знало за тероризам него су Италијани у Сомалији, Енглези у Палестини, Њемци у Камеруну, Белгијанци у Руанди били да цивилизују не да терорису

ОДГОВОРИТЕ