Vojne patrole u Briselu i Antverpenu

Ulicama Brisela i Antverpena od danas će osim policije patrolirati i vojnici, saopštila je belgijska savezna vlada.

Svijet 17.01.2015 | 11:46
Vojne patrole u Briselu i Antverpenu

U saopštenju se navodi da je na osnovu prijedloga ministra odbrane i šefova bezbjednosnih službi, počela mobilizacija 300 vojnika čiji će zadatak biti da se nađu pri ruci policiji u slučaju sukoba sa teroristima.

"Vojska ima zadatak da nadgleda situaciju i u slučaju potrebe posluži policiji kao pojačanje", poručila je belgijska vlada.

Ova mjera uvedena je dva dana nakon što je policija u seriji racija širom zemlje ubila dvije osobe, a uhapsila trinaestoricu pod sumnjom da su pripremali napade na policijske stanice i patrole.

Belgijski premijer Mišel Pjer Mišel je u petak u obraćanju naciji objavio program za suzbijanje terorizma od 12 tačaka, koji osim angažovanja vojske uključuje niz promjena krivičnog zakona i temeljne reforme bezbjednosnih službi.

U Belgiji je od juče proglašen treći, od ukupno četiri stepena opasnosti od terorizma, jevrejske škole su zatvorene, a obezbjeđenje potencijalnih meta terorističkih napada je pojačano.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

popaj

17.01.2015 17:16

Srbe nikad niste htjeli a primali ste sve ostale. Sad vam se to vraća.

ODGOVORITE
Name

Srbi

17.01.2015 17:54

Samo Turska ima obaveze prema Srbima iz kolonijalne proslosti. Zelje koje su izlozene teroru su bivsi vlasnici robova ciji ih unuci sad proganjaju. U to doba se nije znalo za terorizam nego su Italijani u Somaliji, Englezi u Palestini, Njemci u Kamerunu, Belgijanci u Ruandi bili da civilizuju ne da terorisu

ODGOVORITE