ЕЛ: Диван амбијент, али побједа Галате!

Кошаркаши Црвене звезде Телеком и даље су без победе у Топ 16 фази Евролиге: у трећем колу су изгубили од Галатасараја са 65:74 (19:21, 16:12, 12:18, 18:23). Меч у београдској Арени протекао је уз мање инциденте, само на самом почетку дуела, и то због тога што су неки појединци решили да убацивањем свињске потколенице и гађањем гостујућег тренера Ергина Атамана изразе своје незадовољство што је пред претходни дуел ових тимова у Истанбулу убијен навијач београдског клуба Марко Ивковић.

Кошарка 16.01.2015 | 23:00
ЕЛ: Диван амбијент, али побједа Галате!

Уз незапамћено обезбеђење почео је дуел у Арени, у коме су два прстена што полицајаца што редара, делила публику и терен. Ипак, није могло без проблема, па је тако до сада незабележено убацивање поменуте свињске потклонице шокирало госте и праве љубитеље спорта, истина пред почетак меча, баш као што је неспортски дочекан и тренер гостујућег клуба. Његова изјава да су "Звездини навијачи терористи", а због које се дан касније извинио истакавши да ју је изрекао када још није знао да је неко страдао у сукобу навијача, била је повод да ка њему полее два, три упаљача, но инциденти су престали када је меч почео.

А почео је сјајно по домаћине, доминацијом горостасног Марјановића у рекету, а онда су се распуцали на другој страни терена Мицов и Марић, који су донели предност гостима. Њу је успео да "избрише" Калинић са седам поена у низу, но прва деоница ипак је на крају припала гостујућој екипи, са два поена разлике. Иако Звезда уопште није лоше шутирала, имала је 58% успешности за два, а 1/2 за три, како је време одмицало, њен почетни елан како да је спласнуо.

Видело се то нарочито у дрогој деоници када је после добре минијатуре Џенкинса и Јовића, за преокрет на 24:21, Галатасарај серијом 9:4 преузео конце игре у своје руке, пре свега јер се Карлос Аројо разиграо, што није моглод а се каже за Маркуса Вилијамса, Звездиног плеја који је промашио своја три уводна шута, а својим првим поготком, тројком, озваничио крај преокрета домаћих за 35:33 на семафору на истеку 20. минута.

И поред тога што је турски клуб са дистанце шутирао тек 4/14, његова непрецизаност није била кошгетерски санкционисана већом предношћу, до које је екипа тренера Радоњића дошла уз врло борбену игру у одбрани, а неретко не баш крајње смислено организоване нападе. А нарочито је "шкрипало" на старту другог полувремена, као и крајем треће деонице.

Најпре је Мицов са два поготка покренуо гостујућу серију од 6:0, а иако је Звезда одговорила својом од 8:2, у којој је публику на ноге подигло атрактивно закуцавање Дангубића, у финишу треће четвртине Галатина одбрана је потпуно омела Звездин шут, што је уз поене Ерцега који су се низали један за другим, донело промену од 43:41 на 43:48.

Навијачи су бодрили своје љубимце, и даље клицали убијеном Марку Ивковићу, вређали госте, истина - најчешће звиждањем, но београдски клуб је у последњих десет минута ушао са заостатком од четири поена. И, она уопште "није хтела" да се истопи.

Није било то ни могуће, јер се разиграо и Џастин Картер који је погађао са дистанце, Ерцег је наставио да поентира и изван рекета, а док Вилијамсу није ишло у разигравању саиграча, Звезда је губила и битку у рекету, где је ривал имао више офанзивних скокова од ње. Такав развој догађаја донео је турском клубу "+10" на три минута пре завршетка утакмице, а сви покушају домаћих да направе чудо у финишу остали су само то, покушаји.

Звезда, са учинком 0-3, заузима последње место у групи Е, а наредни меч играће у петак 23. јануара од 20.30 у гостима против Барселоне, која има учинак 1-2.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

но комент

17.01.2015 14:11

Нема коментара, срамота а да су Срби побиједили,"неби се могло зивјети од њих"

ОДГОВОРИТЕ
Name

подбједа

17.01.2015 14:17

Ах колило ће коштати убацивање папака у терен и гусларско вријеђање и што је још битније ко је побједио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црно- Бели

17.01.2015 17:27

Оно гуслар јој јесмо примитивни ЕЛ ПРИМИТИВО_требала се зведа показати на терену делије промените име то је Турско ДЕЛИЈА.

ОДГОВОРИТЕ