EL: Divan ambijent, ali pobjeda Galate!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i dalje su bez pobede u Top 16 fazi Evrolige: u trećem kolu su izgubili od Galatasaraja sa 65:74 (19:21, 16:12, 12:18, 18:23). Meč u beogradskoj Areni protekao je uz manje incidente, samo na samom početku duela, i to zbog toga što su neki pojedinci rešili da ubacivanjem svinjske potkolenice i gađanjem gostujućeg trenera Ergina Atamana izraze svoje nezadovoljstvo što je pred prethodni duel ovih timova u Istanbulu ubijen navijač beogradskog kluba Marko Ivković.

Košarka 16.01.2015 | 23:00
EL: Divan ambijent, ali pobjeda Galate!

Uz nezapamćeno obezbeđenje počeo je duel u Areni, u kome su dva prstena što policajaca što redara, delila publiku i teren. Ipak, nije moglo bez problema, pa je tako do sada nezabeleženo ubacivanje pomenute svinjske potklonice šokiralo goste i prave ljubitelje sporta, istina pred početak meča, baš kao što je nesportski dočekan i trener gostujućeg kluba. Njegova izjava da su "Zvezdini navijači teroristi", a zbog koje se dan kasnije izvinio istakavši da ju je izrekao kada još nije znao da je neko stradao u sukobu navijača, bila je povod da ka njemu polee dva, tri upaljača, no incidenti su prestali kada je meč počeo.

A počeo je sjajno po domaćine, dominacijom gorostasnog Marjanovića u reketu, a onda su se raspucali na drugoj strani terena Micov i Marić, koji su doneli prednost gostima. Nju je uspeo da "izbriše" Kalinić sa sedam poena u nizu, no prva deonica ipak je na kraju pripala gostujućoj ekipi, sa dva poena razlike. Iako Zvezda uopšte nije loše šutirala, imala je 58% uspešnosti za dva, a 1/2 za tri, kako je vreme odmicalo, njen početni elan kako da je splasnuo.

Videlo se to naročito u drogoj deonici kada je posle dobre minijature Dženkinsa i Jovića, za preokret na 24:21, Galatasaraj serijom 9:4 preuzeo konce igre u svoje ruke, pre svega jer se Karlos Arojo razigrao, što nije moglod a se kaže za Markusa Vilijamsa, Zvezdinog pleja koji je promašio svoja tri uvodna šuta, a svojim prvim pogotkom, trojkom, ozvaničio kraj preokreta domaćih za 35:33 na semaforu na isteku 20. minuta.

I pored toga što je turski klub sa distance šutirao tek 4/14, njegova neprecizanost nije bila košgeterski sankcionisana većom prednošću, do koje je ekipa trenera Radonjića došla uz vrlo borbenu igru u odbrani, a neretko ne baš krajnje smisleno organizovane napade. A naročito je "škripalo" na startu drugog poluvremena, kao i krajem treće deonice.

Najpre je Micov sa dva pogotka pokrenuo gostujuću seriju od 6:0, a iako je Zvezda odgovorila svojom od 8:2, u kojoj je publiku na noge podiglo atraktivno zakucavanje Dangubića, u finišu treće četvrtine Galatina odbrana je potpuno omela Zvezdin šut, što je uz poene Ercega koji su se nizali jedan za drugim, donelo promenu od 43:41 na 43:48.

Navijači su bodrili svoje ljubimce, i dalje klicali ubijenom Marku Ivkoviću, vređali goste, istina - najčešće zviždanjem, no beogradski klub je u poslednjih deset minuta ušao sa zaostatkom od četiri poena. I, ona uopšte "nije htela" da se istopi.

Nije bilo to ni moguće, jer se razigrao i Džastin Karter koji je pogađao sa distance, Erceg je nastavio da poentira i izvan reketa, a dok Vilijamsu nije išlo u razigravanju saigrača, Zvezda je gubila i bitku u reketu, gde je rival imao više ofanzivnih skokova od nje. Takav razvoj događaja doneo je turskom klubu "+10" na tri minuta pre završetka utakmice, a svi pokušaju domaćih da naprave čudo u finišu ostali su samo to, pokušaji.

Zvezda, sa učinkom 0-3, zauzima poslednje mesto u grupi E, a naredni meč igraće u petak 23. januara od 20.30 u gostima protiv Barselone, koja ima učinak 1-2.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

no koment

17.01.2015 14:11

Nema komentara, sramota a da su Srbi pobijedili,"nebi se moglo zivjeti od njih"

ODGOVORITE
Name

podbjeda

17.01.2015 14:17

Ah kolilo će koštati ubacivanje papaka u teren i guslarsko vrijeđanje i što je još bitnije ko je pobjedio

ODGOVORITE
Name

Crno- Beli

17.01.2015 17:27

Ono guslar joj jesmo primitivni EL PRIMITIVO_trebala se zveda pokazati na terenu delije promenite ime to je Tursko DELIJA.

ODGOVORITE