Добио више од 100 одбијеница за посао

Пракса, ти мени – ја теби, изгледа никада неће постати старомодна при запошљавању. Управо због тога појединци само слажу одбијенице са конкуса за радна мјеста. Један од њих је и Душан Јокић, који упркос жалбама на сваки конкурс још није нашао посао историчара.

Република Српска 16.01.2015 | 21:47
Добио више од 100 одбијеница за посао

„Конкурс завршен – радно мјесто попуњено другим именом“ – то је обично реченица коју Душан Јокић чује након интервјуа за радно мјесто историчара.
Посљедња одбијеница је стигла из Грађевинске школе у Бања Луци.

Директор грађевинске школе, Љубан Бајић у кратком телефонском разговору је поручио да је било приговора на завршетак конкурсне процедуре одабира историчара, али да ће крајњу суд дати Школски одбор.

А док школски одбор не одлучи, Душан Јокић збраја одбијенице за посао.

Све очи су сада упрте у новоизабраног министра. Јокић чека одговор на захтјев да сједне за исти сто са министром просвјете и културе. С надом да неће и ту добити негативан одговор.

(БН ТВ)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

васкрсија

16.01.2015 21:01

Постовање за овог веома уценог, марљивог и креативног професора! У систему, тј. постоје озбиљни пропусти када овакви не могу да се запосле на регуларним путем! Срамно! Дрзи се Дусане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

16.01.2015 21:19

Дусане пали вани негдје гдје се постују и цијене паметни и сколовани људи. Овдје нецес никада добити посао ни доци до изразаја. Овдје и ако добијес посао радицес за 400е од којих нецес моци да прехранис породицу а око себе цес гледати како политицари краду милионе марака. Твоја дјеца це одрастати у овом до срзи поквареном друству и систему у коме нецес моци да им обезбједис основне потребе за зивот а око себе це да наилазе на лаз,превару,криминал,корупцију,манипулацију и све најгоре. Зато је једини нас спас да идемо у иностранство гдје цемо радити ал цемо имати испуњене основне зивотне потребе и циљеве ..... Сто код нас у РС нецемо имати никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

16.01.2015 22:53

Дусан, додји у Зворник овде треба професор, али наравно прво морас приступити СНСД,јер код директорице Биље не мозе другације. Демократија казу јбг

ОДГОВОРИТЕ