Dobio više od 100 odbijenica za posao

Praksa, ti meni – ja tebi, izgleda nikada neće postati staromodna pri zapošljavanju. Upravo zbog toga pojedinci samo slažu odbijenice sa konkusa za radna mjesta. Jedan od njih je i Dušan Jokić, koji uprkos žalbama na svaki konkurs još nije našao posao istoričara.

Republika Srpska 16.01.2015 | 21:47
Dobio više od 100 odbijenica za posao

„Konkurs završen – radno mjesto popunjeno drugim imenom“ – to je obično rečenica koju Dušan Jokić čuje nakon intervjua za radno mjesto istoričara.
Posljednja odbijenica je stigla iz Građevinske škole u Banja Luci.

Direktor građevinske škole, Ljuban Bajić u kratkom telefonskom razgovoru je poručio da je bilo prigovora na završetak konkursne procedure odabira istoričara, ali da će krajnju sud dati Školski odbor.

A dok školski odbor ne odluči, Dušan Jokić zbraja odbijenice za posao.

Sve oči su sada uprte u novoizabranog ministra. Jokić čeka odgovor na zahtjev da sjedne za isti sto sa ministrom prosvjete i kulture. S nadom da neće i tu dobiti negativan odgovor.

(BN TV)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

vaskrsija

16.01.2015 21:01

Postovanje za ovog veoma ucenog, marljivog i kreativnog profesora! U sistemu, tj. postoje ozbiljni propusti kada ovakvi ne mogu da se zaposle na regularnim putem! Sramno! Drzi se Dusane!

ODGOVORITE
Name

Hercegovina

16.01.2015 21:19

Dusane pali vani negdje gdje se postuju i cijene pametni i skolovani ljudi. Ovdje neces nikada dobiti posao ni doci do izrazaja. Ovdje i ako dobijes posao radices za 400e od kojih neces moci da prehranis porodicu a oko sebe ces gledati kako politicari kradu milione maraka. Tvoja djeca ce odrastati u ovom do srzi pokvarenom drustvu i sistemu u kome neces moci da im obezbjedis osnovne potrebe za zivot a oko sebe ce da nailaze na laz,prevaru,kriminal,korupciju,manipulaciju i sve najgore. Zato je jedini nas spas da idemo u inostranstvo gdje cemo raditi al cemo imati ispunjene osnovne zivotne potrebe i ciljeve ..... Sto kod nas u RS necemo imati nikada.

ODGOVORITE
Name

zvornik

16.01.2015 22:53

Dusan, dodji u Zvornik ovde treba profesor, ali naravno prvo moras pristupiti SNSD,jer kod direktorice Bilje ne moze drugacije. Demokratija kazu jbg

ODGOVORITE