Апел једне мајке

Милка Васковић са Гундулићевог венца обратила се редакцији "Блица" у нади да апелом јавности може да за свог сина Дејана (18) обезбеди одговарајућа инвалидска колица, која би му олакшала борбу са церебралном парализом, због које пати од рођења...

Србија 16.01.2015 | 16:03
Апел једне мајке

Преносимо вам писмо ове мајке:

"Мој син Дејан болује од церебралне парализе и лечи се у Специјалној болници за церебралну парализу у Браће Јерковића 5. Стање мог сина је такво да не може ни да хода ни да говори. Ипак, претходних година је често излазио у шетњу - све док није прерастао инвалидска колица која смо имали.
Сада време проводи у соби, у шетњу није изашао годину дана, а физичко стање му се значајно погоршало. Када је сам у соби повлачи се у себе и потпуно је равнодушан. Најгоре је што не могу да га одведем на преглед код лекара ни кад се прехлади...

Тражила сам помоћ од многих. Докторка која лечи мог сина преписала је налог за набављање инвалидских колица са нагибом од 30 степени (шифра 129), али су ме са том молбом одбиле и првостепена и другостепена комисија које о томе одлучују. Образложење је то да мој син није дете, јер је напунио 18 година.
 
Овим путем молим све људе добре воље који су у могућности да скромним средствима помогну Дејану, јер његова породица нема висока примања и не може да приушти куповину колица од 95.940 динара. Ја живим са пензијом од 12.000 динара..."
 
Уколико сте у могућности да помогнете Милки и Дејану, јавите се породици Васковић на број телефона 0038111 3225-647, а уплате можете вршити на наменски рачун који је отворила породица Васковић: број рачуна је 105-0000405151673-18, у поље позив на број треба уписати 290.
 
Дејан ће за тачно месец дана напунити 19 година. Нова колица би била идеалан поклон за његов рођендан.

Коментари / 0

Оставите коментар