Apel jedne majke

Milka Vasković sa Gundulićevog venca obratila se redakciji "Blica" u nadi da apelom javnosti može da za svog sina Dejana (18) obezbedi odgovarajuća invalidska kolica, koja bi mu olakšala borbu sa cerebralnom paralizom, zbog koje pati od rođenja...

Srbija 16.01.2015 | 16:03
Apel jedne majke

Prenosimo vam pismo ove majke:

"Moj sin Dejan boluje od cerebralne paralize i leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu u Braće Jerkovića 5. Stanje mog sina je takvo da ne može ni da hoda ni da govori. Ipak, prethodnih godina je često izlazio u šetnju - sve dok nije prerastao invalidska kolica koja smo imali.
Sada vreme provodi u sobi, u šetnju nije izašao godinu dana, a fizičko stanje mu se značajno pogoršalo. Kada je sam u sobi povlači se u sebe i potpuno je ravnodušan. Najgore je što ne mogu da ga odvedem na pregled kod lekara ni kad se prehladi...

Tražila sam pomoć od mnogih. Doktorka koja leči mog sina prepisala je nalog za nabavljanje invalidskih kolica sa nagibom od 30 stepeni (šifra 129), ali su me sa tom molbom odbile i prvostepena i drugostepena komisija koje o tome odlučuju. Obrazloženje je to da moj sin nije dete, jer je napunio 18 godina.
 
Ovim putem molim sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da skromnim sredstvima pomognu Dejanu, jer njegova porodica nema visoka primanja i ne može da priušti kupovinu kolica od 95.940 dinara. Ja živim sa penzijom od 12.000 dinara..."
 
Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Milki i Dejanu, javite se porodici Vasković na broj telefona 0038111 3225-647, a uplate možete vršiti na namenski račun koji je otvorila porodica Vasković: broj računa je 105-0000405151673-18, u polje poziv na broj treba upisati 290.
 
Dejan će za tačno mesec dana napuniti 19 godina. Nova kolica bi bila idealan poklon za njegov rođendan.

Komentari / 0

Ostavite komentar