Троицки спреман за титулу и историју у Сиднеју!

Српски тенисер очекује да ће добити и осми меч у низу у Сиднеју и постати први квалификант коме је то пошло за руком.

Тенис 16.01.2015 | 17:00
Троицки спреман за титулу и историју у Сиднеју!

Виктор Троицки изборио је у Сиднеју шесто финале у каријери, а друго на том турниру.

Пре четири године није био успешан, а овога пута нада се другачијем исходу у мечу против Михаела Кукушкина.

Троицки и Кукушкин успели су да забележе нови рекорд на турниру у Сиднеју - биће први играчи који су обезбедили финале доласком из квалификација.

"Заиста звучи сјајно стићи до финала када сте квалификанат на турниру. Надам се да ћу ја бити тај који ће исписати историју овог турнира", рекао је после пласмана у финале Троицки.

Српски тенисер је у полуфиналу савладао Жила Милера са 6:2, 6:4 и докопао се прве борбе за трофеј на АТП турниру још од Москве 2011. године.

То је и његов најбољи пласман од повратка на терен у јулу прошле године, након суспензије, не рачунајући тријумф на челинџеру у Бањалуци.
"Био сам у финалу Сиднеја пре неколико година, тако да могу да кажем да волим да играм на овом турниру. Надам се да ћу овог пута отићи корак даље", поручио је Троицки, којег је 2011. у финалу савладао Француз Жил Симон (5:7, 6:7) .

Виктор је нагласио да познаје игру Кукушкина, будући да су се до сада састајали два пута.

"Имаћемо времена за одмор, иако смо обојица одиграли много мечева, јер смо стигли из квалификација. Осећам се свеже, без обзира што је распоред био густ. Очекујем да ће то бити добар меч, и радујем се томе. Одлучиће онај ко је спремнији. Нас двојица смо се већ састајали раније. Знам како противник игра и шта могу да очекујем у финалу", рекао је Троицки, који ће се за титулу борити у суботу од 9.30 часова по средњеевропском времену.

Троицки је уласком у финале стигао до 66. места на АТП листи, што је за 26 позиција бољи пласман од оног који је имао пре доласка у Сиднеј. Ако и освоји титулу, могао би да напредује за још неколико позиција.

 

Коментари / 0

Оставите коментар