Troicki spreman za titulu i istoriju u Sidneju!

Srpski teniser očekuje da će dobiti i osmi meč u nizu u Sidneju i postati prvi kvalifikant kome je to pošlo za rukom.

Tenis 16.01.2015 | 17:00
Troicki spreman za titulu i istoriju u Sidneju!

Viktor Troicki izborio je u Sidneju šesto finale u karijeri, a drugo na tom turniru.

Pre četiri godine nije bio uspešan, a ovoga puta nada se drugačijem ishodu u meču protiv Mihaela Kukuškina.

Troicki i Kukuškin uspeli su da zabeleže novi rekord na turniru u Sidneju - biće prvi igrači koji su obezbedili finale dolaskom iz kvalifikacija.

"Zaista zvuči sjajno stići do finala kada ste kvalifikanat na turniru. Nadam se da ću ja biti taj koji će ispisati istoriju ovog turnira", rekao je posle plasmana u finale Troicki.

Srpski teniser je u polufinalu savladao Žila Milera sa 6:2, 6:4 i dokopao se prve borbe za trofej na ATP turniru još od Moskve 2011. godine.

To je i njegov najbolji plasman od povratka na teren u julu prošle godine, nakon suspenzije, ne računajući trijumf na čelindžeru u Banjaluci.
"Bio sam u finalu Sidneja pre nekoliko godina, tako da mogu da kažem da volim da igram na ovom turniru. Nadam se da ću ovog puta otići korak dalje", poručio je Troicki, kojeg je 2011. u finalu savladao Francuz Žil Simon (5:7, 6:7) .

Viktor je naglasio da poznaje igru Kukuškina, budući da su se do sada sastajali dva puta.

"Imaćemo vremena za odmor, iako smo obojica odigrali mnogo mečeva, jer smo stigli iz kvalifikacija. Osećam se sveže, bez obzira što je raspored bio gust. Očekujem da će to biti dobar meč, i radujem se tome. Odlučiće onaj ko je spremniji. Nas dvojica smo se već sastajali ranije. Znam kako protivnik igra i šta mogu da očekujem u finalu", rekao je Troicki, koji će se za titulu boriti u subotu od 9.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Troicki je ulaskom u finale stigao do 66. mesta na ATP listi, što je za 26 pozicija bolji plasman od onog koji je imao pre dolaska u Sidnej. Ako i osvoji titulu, mogao bi da napreduje za još nekoliko pozicija.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar