QПР за опстанак, а ОН најбољи играч лиге!

Нападач Квинс Парк Ренџерса добио признање за децембар!

Фудбал 17.01.2015 | 14:15
QПР за опстанак, а ОН најбољи играч лиге!

Кажеш Квинс Парк Ренџерс - мислиш Чарли Остин. Кад год клуб са Лофтус роуда заблиста ове сезоне у главној улози је његов нападач, који је захваљујући блиставим партијама пред крај 2014. подигао први трофеј у каријери. Проглашен је за најбољег играча Премијер лиге у децембру, све захваљујући чињеници да је у том периоду постигао пет голова на исто толико утакмица, а приде уписао једну асистенцију и омогућио Полицајцима да се са две победе у том периоду укључе у борбу за опстанак.

Бројке кажу да је признање добио заслужено, јер у децембру ниједан премијерлигашки фудбалер није имао такав учинак. Против Вест Бромвич Албиона је забележио хет-трик, а био стрелац још против Барнија (2:0) и Арсенала (1:2). Још кад се томе дода и недавни погодак против Барнилија у гостима долази се до податка да је Остин трећи стрелац првенства (13 голова), иза Дијега Косте (15) и Серхија Агеура (14).

Голгетерска експлозија је Чарлија Остина је награда за његов труд, али и показатељ да је у фудбалу све могуће. До пре шест година играо ја за нижеразредни Пул Таун (претходно за Кинтбур и Хангерфорд, такође аматерске тимове), а онда је почео његов успон, пре годину и по је из Барнилија стигао у Квинс Парк Ренџерс, где има изванредан учинак, с обзиром да је на 57 мечава био стрелац 33 пута.

Учинком у децембарским данима Остин је стао у ред Дијегу Кости (Челси), Грацијану Пелеу (Саутемптон), Дијафри Сакоу (Вест Хем) и Серхиу Агуеру (Манчестер Сити), претходним добитницима награде за играча месеца у актуелној сезони Премијер лиге.

Признање за најбољег тренера у децембру отишло је у руке Мануела Пелегринија, шефа струке Манчестер Ситија.

Коментари / 0

Оставите коментар