QPR za opstanak, a ON najbolji igrač lige!

Napadač Kvins Park Rendžersa dobio priznanje za decembar!

Fudbal 17.01.2015 | 14:15
QPR za opstanak, a ON najbolji igrač lige!

Kažeš Kvins Park Rendžers - misliš Čarli Ostin. Kad god klub sa Loftus rouda zablista ove sezone u glavnoj ulozi je njegov napadač, koji je zahvaljujući blistavim partijama pred kraj 2014. podigao prvi trofej u karijeri. Proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige u decembru, sve zahvaljujući činjenici da je u tom periodu postigao pet golova na isto toliko utakmica, a pride upisao jednu asistenciju i omogućio Policajcima da se sa dve pobede u tom periodu uključe u borbu za opstanak.

Brojke kažu da je priznanje dobio zasluženo, jer u decembru nijedan premijerligaški fudbaler nije imao takav učinak. Protiv Vest Bromvič Albiona je zabeležio het-trik, a bio strelac još protiv Barnija (2:0) i Arsenala (1:2). Još kad se tome doda i nedavni pogodak protiv Barnilija u gostima dolazi se do podatka da je Ostin treći strelac prvenstva (13 golova), iza Dijega Koste (15) i Serhija Ageura (14).

Golgeterska eksplozija je Čarlija Ostina je nagrada za njegov trud, ali i pokazatelj da je u fudbalu sve moguće. Do pre šest godina igrao ja za nižerazredni Pul Taun (prethodno za Kintbur i Hangerford, takođe amaterske timove), a onda je počeo njegov uspon, pre godinu i po je iz Barnilija stigao u Kvins Park Rendžers, gde ima izvanredan učinak, s obzirom da je na 57 mečava bio strelac 33 puta.

Učinkom u decembarskim danima Ostin je stao u red Dijegu Kosti (Čelsi), Gracijanu Peleu (Sautempton), Dijafri Sakou (Vest Hem) i Serhiu Agueru (Mančester Siti), prethodnim dobitnicima nagrade za igrača meseca u aktuelnoj sezoni Premijer lige.

Priznanje za najboljeg trenera u decembru otišlo je u ruke Manuela Pelegrinija, šefa struke Mančester Sitija.

Komentari / 0

Ostavite komentar