Почело суђење - убица промијенио исказ!

У петак је у Истанбулу почело суђење Кадрију Акташу, осумњиченом за убиство српског држављанина Марка Ивковића 21. новембра у највећем турском граду, а Врховни суд обезбеђује око 350 полицајаца зато што су навијачи Галатасараја најавили да ће се окупити испред њега да протествују.

Фудбал 16.01.2015 | 15:00
Почело суђење - убица промијенио исказ!

Акташ се суочава са оптужницом за убиство са предумишљајем уочи утакмице Евролиге измеду кошаркаша Галатасараја и Црвене звезде, а уколико буде проглашен кривим, може да добије казну до 18 година затвора, колико тражи јавни тужилац.

Због околности које су претходиле злочину, али и због саме чињенице да Црвена звезда и Галатасарај играју истог дана када је почело суђење, влада велика пажња турске јавности. Навијачи Галатасараја најавили су окупљање испред суда, а турска полиција је предузела све потребне мере безбедности да спречи било какве инциденте.

Зграду Врховног суда обезбеђује око 350 полицајаца, а око зграде се налази и велики број полицијских возила, као и два оклопна возила за сузбијање демонстрација, преносе турски медији.

На самом суђењу, како преноси Н1, осумњичени Акташ (53) променио је исказ и тврди да никог није избо ножем. На питање зашто је у истрази рекао да је "махао ножем" и неког "случајно убо", одговорио је да је то урадио "како би се правио важан пред пријатељима". Надовезао се адвокат, рекавши да је полиција вршила притисак на оптужене, како не би пала кривица на све навијаче турског клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар