Počelo suđenje - ubica promijenio iskaz!

U petak je u Istanbulu počelo suđenje Kadriju Aktašu, osumnjičenom za ubistvo srpskog državljanina Marka Ivkovića 21. novembra u najvećem turskom gradu, a Vrhovni sud obezbeđuje oko 350 policajaca zato što su navijači Galatasaraja najavili da će se okupiti ispred njega da protestvuju.

Fudbal 16.01.2015 | 15:00
Počelo suđenje - ubica promijenio iskaz!

Aktaš se suočava sa optužnicom za ubistvo sa predumišljajem uoči utakmice Evrolige izmedu košarkaša Galatasaraja i Crvene zvezde, a ukoliko bude proglašen krivim, može da dobije kaznu do 18 godina zatvora, koliko traži javni tužilac.

Zbog okolnosti koje su prethodile zločinu, ali i zbog same činjenice da Crvena zvezda i Galatasaraj igraju istog dana kada je počelo suđenje, vlada velika pažnja turske javnosti. Navijači Galatasaraja najavili su okupljanje ispred suda, a turska policija je preduzela sve potrebne mere bezbednosti da spreči bilo kakve incidente.

Zgradu Vrhovnog suda obezbeđuje oko 350 policajaca, a oko zgrade se nalazi i veliki broj policijskih vozila, kao i dva oklopna vozila za suzbijanje demonstracija, prenose turski mediji.

Na samom suđenju, kako prenosi N1, osumnjičeni Aktaš (53) promenio je iskaz i tvrdi da nikog nije izbo nožem. Na pitanje zašto je u istrazi rekao da je "mahao nožem" i nekog "slučajno ubo", odgovorio je da je to uradio "kako bi se pravio važan pred prijateljima". Nadovezao se advokat, rekavši da je policija vršila pritisak na optužene, kako ne bi pala krivica na sve navijače turskog kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar