Меркелова против укидања санкција Русији

Немачки канцелар Ангела Меркел изјаснила се против укидања санкција Русији и рекла да је "анексија Крима" и оно што се дешава у Источној Украјини повреда међународног права и заједничких вредности.

Свијет 16.01.2015 | 11:45
Меркелова против укидања санкција Русији

"Према садашњем стању, оне (санкције) ће и даље остати на снази", рекла је Меркелова у интервјуу за "Франкфуртер алгемајне цајтунг" (ФАЗ) и додала да санкције нису циљ за себе, али да разлози због којих су уведене нису још увек отпали.

"Тек када се то догоди, можемо укинути санкције", рекла је Меркелова и додала да ће оне, према садашњем стању ствари, бити и даље на снази.

Указујући да је "анексија Крима" и стање у Источној Украјини повреда међународног права и заједничких вредности, Меркелова је истакла да привредна дестабилизација Русије није, међутим, у интересу Немачке.

"Русија има у руци могућност да те санкције учини непотребним", рекла је Меркелова и критичарима у немачкој привреди поручила да је, такође, у интересу економије да се јасно каже да "човек мора реаговати, ако се заједничко разумевање за територијални интегритет више не поштује од свих".

Она је оценила да је и привредни успех у зависности од поузданих оквирних услова и додала да не рачуна са учешћем руског председника Владимира Путина на самиту Г7 у Баварској овог лета.

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

мрсиц

16.01.2015 11:26

ДРАГА КАНЦЕЛАРКО! ВРАТИ МУ МИЛИОНЕ РУСА КОЈИ СУ ДОСЕЛИЛИ У ЊЕМАЦКУ. ЗБОГ ЊИХ ИЗ ПРЕДУЗЕЦА СУ НАЈВИСЕ ПОТИСНУТИ РАДНИЦИ ИЗ БИВСЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

16.01.2015 11:35

Баш ме чуди њен "став" за Крим у односу на онај "специјални" за Косово. Санкције Русији се већ непотребне јер су скоро престале да дају ефект. ЕУ губи послове по свијету које преузамају Руси а ЕУ привреда посрће. Већ је 8 земаља ЕУ против санкција. Велика је будалаштина покушај да сломе Русију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

екрем

16.01.2015 12:29

У Украини повреда медјународног права и вредности, а у Србији Косовска независност је воља Албанаца. Је... ти право када га свако тумаци како он хоце. О талибани, дај регулисите ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА

16.01.2015 13:02

НИСУ ОБЈАВИЛИ КАКВА ЈЕ У КРЕВЕТУ КАО ЗА КОЛИНДУ.ЗНАЈУ СРБИ ШТО ЈЕ ДОБРА КОКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симе

16.01.2015 13:18

Баба поцела си као и твој омиљени диктатор са слике из ИИ свјетског рата, у цијем крилу си била, цим је ударио на Русију ту му је и био крај, тако цес по свој прилици и ти ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

карамела.

16.01.2015 18:57

Санкције су бескорисне. Уводе се само ради алибија. ЕУ је слуга Америци.

ОДГОВОРИТЕ