Merkelova protiv ukidanja sankcija Rusiji

Nemački kancelar Angela Merkel izjasnila se protiv ukidanja sankcija Rusiji i rekla da je "aneksija Krima" i ono što se dešava u Istočnoj Ukrajini povreda međunarodnog prava i zajedničkih vrednosti.

Svijet 16.01.2015 | 11:45
Merkelova protiv ukidanja sankcija Rusiji

"Prema sadašnjem stanju, one (sankcije) će i dalje ostati na snazi", rekla je Merkelova u intervjuu za "Frankfurter algemajne cajtung" (FAZ) i dodala da sankcije nisu cilj za sebe, ali da razlozi zbog kojih su uvedene nisu još uvek otpali.

"Tek kada se to dogodi, možemo ukinuti sankcije", rekla je Merkelova i dodala da će one, prema sadašnjem stanju stvari, biti i dalje na snazi.

Ukazujući da je "aneksija Krima" i stanje u Istočnoj Ukrajini povreda međunarodnog prava i zajedničkih vrednosti, Merkelova je istakla da privredna destabilizacija Rusije nije, međutim, u interesu Nemačke.

"Rusija ima u ruci mogućnost da te sankcije učini nepotrebnim", rekla je Merkelova i kritičarima u nemačkoj privredi poručila da je, takođe, u interesu ekonomije da se jasno kaže da "čovek mora reagovati, ako se zajedničko razumevanje za teritorijalni integritet više ne poštuje od svih".

Ona je ocenila da je i privredni uspeh u zavisnosti od pouzdanih okvirnih uslova i dodala da ne računa sa učešćem ruskog predsednika Vladimira Putina na samitu G7 u Bavarskoj ovog leta.

Izvor: TANJUG

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

mrsic

16.01.2015 11:26

DRAGA KANCELARKO! VRATI MU MILIONE RUSA KOJI SU DOSELILI U NJEMACKU. ZBOG NJIH IZ PREDUZECA SU NAJVISE POTISNUTI RADNICI IZ BIVSE JUGOSLAVIJE.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

16.01.2015 11:35

Baš me čudi njen "stav" za Krim u odnosu na onaj "specijalni" za Kosovo. Sankcije Rusiji se već nepotrebne jer su skoro prestale da daju efekt. EU gubi poslove po svijetu koje preuzamaju Rusi a EU privreda posrće. Već je 8 zemalja EU protiv sankcija. Velika je budalaština pokušaj da slome Rusiju...

ODGOVORITE
Name

ekrem

16.01.2015 12:29

U Ukraini povreda medjunarodnog prava i vrednosti, a u Srbiji Kosovska nezavisnost je volja Albanaca. Je... ti pravo kada ga svako tumaci kako on hoce. O talibani, daj regulisite ovo.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA

16.01.2015 13:02

NISU OBJAVILI KAKVA JE U KREVETU KAO ZA KOLINDU.ZNAJU SRBI ŠTO JE DOBRA KOKA.

ODGOVORITE
Name

Sime

16.01.2015 13:18

Baba pocela si kao i tvoj omiljeni diktator sa slike iz II svjetskog rata, u cijem krilu si bila, cim je udario na Rusiju tu mu je i bio kraj, tako ces po svoj prilici i ti ...

ODGOVORITE
Name

karamela.

16.01.2015 18:57

Sankcije su beskorisne. Uvode se samo radi alibija. EU je sluga Americi.

ODGOVORITE