АО: Испали и Џумхур и Бркић!

Бх. тенисер, Дамир Џумхур, поражен је у другом колу квалификација за први Грен Слем сезоне, Аустралијан Опењ од 183. тенисера свијета, Тима Пица из Њемачке с 2:1, по сетовима 6:2, 4:6, 8:6. Томислав Бркић је поражен такође у другом колу квалификација, од Аљажа Беденеа резултатом 2:0 (6:0, 7:6).

Тенис 16.01.2015 | 12:00
АО: Испали и Џумхур и Бркић!

Очајно је Џумхур одиграо први сет. Противник га је разбио сервисом, а наш тенисер није успијевао држати свој, те је с два брејка Нијемац стигао лагано до освајања првог сета са 6:2.

Други сет доноси нешто бољу игру Џумхура. Успио је коначно направити и брејк, те је сигурним сервисом до краја дошао до освајања другог сета (6:4) и изједначења резултата на 1:1.

Пиц је у трећем сету стигао први до брејка, повео је с 3:1, али је Џумхур одмах узвратио. На крају се играло на разлику, а у 14. гему њемачки тенисер одузима сервис Џумхуру, те стиже до побједе и пласмана у треће коло квалификација.

Џумхур је тако као први носилац квалификација завршио с наступом на Аустралијан Опену, а Босна и Херцеговина је остала без играча на првом Грен Слему у сезони.

Словенац, Бедене, је био импресиван у првом сету меча против Бркића, за чије освајање му је било потребно свега 19 минута. Наш тенисер није успио ништа учинити у првом сету који је завршен резултатом 6:0.

Други сет доноси много бољу игру Бркића који у седмом гему прави брејк и долази до 4:3. Остаје жал што брејк није потврђен у наредном гему у којем је Бркић сервирао. Наш тенисер имао је 40:15 и два пута предност и шансу да оде на 5:3, али се Бедене сваки пут враћао и на крају поравнао на 4:4.

Други сет је рјешаван тај-брејком у којем је више успјеха имао Словенац који је славио са 7:2.

Свакако да се и пласман у друго коло квалификација може сматрати успјехом за Бркића којем ће побједа остварена у првом колу квалификација на првом Грен Слему, на којем учествује сигурно бити вјетар у леђа у наставку каријере.

Коментари / 0

Оставите коментар