AO: Ispali i Džumhur i Brkić!

Bh. teniser, Damir Džumhur, poražen je u drugom kolu kvalifikacija za prvi Gren Slem sezone, Australijan Openj od 183. tenisera svijeta, Tima Pica iz Njemačke s 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 8:6. Tomislav Brkić je poražen takođe u drugom kolu kvalifikacija, od Aljaža Bedenea rezultatom 2:0 (6:0, 7:6).

Tenis 16.01.2015 | 12:00
AO: Ispali i Džumhur i Brkić!

Očajno je Džumhur odigrao prvi set. Protivnik ga je razbio servisom, a naš teniser nije uspijevao držati svoj, te je s dva brejka Nijemac stigao lagano do osvajanja prvog seta sa 6:2.

Drugi set donosi nešto bolju igru Džumhura. Uspio je konačno napraviti i brejk, te je sigurnim servisom do kraja došao do osvajanja drugog seta (6:4) i izjednačenja rezultata na 1:1.

Pic je u trećem setu stigao prvi do brejka, poveo je s 3:1, ali je Džumhur odmah uzvratio. Na kraju se igralo na razliku, a u 14. gemu njemački teniser oduzima servis Džumhuru, te stiže do pobjede i plasmana u treće kolo kvalifikacija.

Džumhur je tako kao prvi nosilac kvalifikacija završio s nastupom na Australijan Openu, a Bosna i Hercegovina je ostala bez igrača na prvom Gren Slemu u sezoni.

Slovenac, Bedene, je bio impresivan u prvom setu meča protiv Brkića, za čije osvajanje mu je bilo potrebno svega 19 minuta. Naš teniser nije uspio ništa učiniti u prvom setu koji je završen rezultatom 6:0.

Drugi set donosi mnogo bolju igru Brkića koji u sedmom gemu pravi brejk i dolazi do 4:3. Ostaje žal što brejk nije potvrđen u narednom gemu u kojem je Brkić servirao. Naš teniser imao je 40:15 i dva puta prednost i šansu da ode na 5:3, ali se Bedene svaki put vraćao i na kraju poravnao na 4:4.

Drugi set je rješavan taj-brejkom u kojem je više uspjeha imao Slovenac koji je slavio sa 7:2.

Svakako da se i plasman u drugo kolo kvalifikacija može smatrati uspjehom za Brkića kojem će pobjeda ostvarena u prvom kolu kvalifikacija na prvom Gren Slemu, na kojem učestvuje sigurno biti vjetar u leđa u nastavku karijere.

Komentari / 0

Ostavite komentar