АО, жријеб: Вавринка чека Новака, тешко за Рафу и Федекса!

Први тенисер света Новак Ђоковић играће са квалификантом на старту Аустралијан опена.

Тенис 16.01.2015 | 09:20
АО, жријеб: Вавринка чека Новака, тешко за Рафу и Федекса!

У другом колу Новака чека бољи из меча Кузњецов – Рамос, а пројектовани ривал у полуфиналу му је бранилац титуле Стан Вавринка.

У истој четвртини жреба са Новаком налази се и Милош Раонић, а Вавринкин потенцијални ривал у четвртфиналу јесте Кеи Нишикори.

Први носилац на којег би Новак могао да ’налети’ јесте Фернандо Вердаско, полуфиналиста из 2009. године, у трећој рунди, а у осмини финала чекају га Џон Изнер или Роберто Баутиста-Агут.

У Новаковој четвртини жреба налази се и Гаел Монфис, а најинтересантнији ће бити његов евентуални окршај другог кола са Хуаном Мартином дел Потром. Претходно Ла Монф мора да победи Пуија, а Делпо игра са Јановичем у дербију првог кола.

Виктор Троицки ће се на старту турнира састати са леворуком Чехом Јиријем Веселим, Филип Крајиновић за противника има домаћег играча Самјуела Грота, док ће се Душан Лајовић за пролаз даље борити са Сергејем Стаховским.

Други носилац Роџер Федерер такмичење почиње мечом са Јеном Хсун-Луом, у другом колу чекају га Болели или Монако, први носилац на којег може да наиђе јесте Жереми Шарди (Француз у првом колу игра са Борном Ћорићем), а потенцијални ривал у осмини финала му је Томи Робредо.

У четвртфиналу би Роџера требало да чека Енди Мари, ако се Британац претходно избори са Григором Димитровом, а у полуфиналу је пројектован окршај Федерера и Надала.

Шпанац креће од Михаила Јужног, човека од којег је изгубио 2006. у четвртфиналу, али је исто тако и добио Јужног у три лака сета 2010. године. Рафу у трећем колу највероватније чека Лукаш Росол, пројектовано четврто коло доноси му судар са Андерсоном или Гаскеом, а у четвртфиналу би требало да игра са Томашом Бердихом.

Најизанимљивији мечеви првог кола: Дел Потро – Јанович, Нишикори – Алмагро, Гулбис – Кокинакис, Квери – Поспишил, Тим – Баутиста-Агут...

Ко чека Троицког, Лајовића и Крајиновића?

Јири Весели, ривал Троицког на старту, има 21 годину, тренутно је 63. тенисер на свету и до сада није испунио предвиђања која су на основу његовог талента била висока. Леворук је, висок је 198 цм, освојио је Аустралијан опен као јуниор, али у сениорској конкуренцији још није добио меч у главном жребу.

Весели је до сада у каријери освојио четири челенџера, а Троицки и он до сада се нису састајали. У случају тријумфа, Виктора у другом колу чека бољи из меча Леонарда Мајера и Џона Милмана.

Лајовић за ривала има Сергеја Стаховског, тенисера који је 2013. године добио Федерера на Вимблдону. Сада је 69. на свету, 2010. године држао је и 31. место, а стил игре базира му се на честим нападима и изласцима на мрежу – узори су му били Сампрас и Рафтер.

Украјинац има 29 година и у каријери је освојио четири трофеја, од тога три на бетону, али последњи још 2010. године. Лајовић и он до сада нису играли један са другим. Ако прође Стаховског, Душан ће се у другој рунди састати са бољим из меча Давид Ферер - Томаж Белучи.

Семјуел Грот, супарник Филипа Крајиновића, познат је по свом изузетно снажном сервису – тренутно држи светски рекорд за најбржи сервис, 263 км/х на челенџеру у Пусану пре три године.

Само једном у животу добио је меч у главном жребу неког од ГС турнира, али сезону је почео солидно – победио је Хјуита и испао је од Раонића у Бризбејну, уз јак отпор.

Грот има 27 година, тренутно је 81. на АТП листи, а никада није био боље рангиран од 75. позиције. Крајиновић и Грот састаће се први пут. Ако Филип слави, у другом колу га чека бољи из меча Ернестс Гулбис - Танаси Кокинакис.

Коментари / 0

Оставите коментар