AO, žrijeb: Vavrinka čeka Novaka, teško za Rafu i Fedeksa!

Prvi teniser sveta Novak Đoković igraće sa kvalifikantom na startu Australijan opena.

Tenis 16.01.2015 | 09:20
AO, žrijeb: Vavrinka čeka Novaka, teško za Rafu i Fedeksa!

U drugom kolu Novaka čeka bolji iz meča Kuznjecov – Ramos, a projektovani rival u polufinalu mu je branilac titule Stan Vavrinka.

U istoj četvrtini žreba sa Novakom nalazi se i Miloš Raonić, a Vavrinkin potencijalni rival u četvrtfinalu jeste Kei Nišikori.

Prvi nosilac na kojeg bi Novak mogao da ’naleti’ jeste Fernando Verdasko, polufinalista iz 2009. godine, u trećoj rundi, a u osmini finala čekaju ga Džon Izner ili Roberto Bautista-Agut.

U Novakovoj četvrtini žreba nalazi se i Gael Monfis, a najinteresantniji će biti njegov eventualni okršaj drugog kola sa Huanom Martinom del Potrom. Prethodno La Monf mora da pobedi Puija, a Delpo igra sa Janovičem u derbiju prvog kola.

Viktor Troicki će se na startu turnira sastati sa levorukom Čehom Jirijem Veselim, Filip Krajinović za protivnika ima domaćeg igrača Samjuela Grota, dok će se Dušan Lajović za prolaz dalje boriti sa Sergejem Stahovskim.

Drugi nosilac Rodžer Federer takmičenje počinje mečom sa Jenom Hsun-Luom, u drugom kolu čekaju ga Boleli ili Monako, prvi nosilac na kojeg može da naiđe jeste Žeremi Šardi (Francuz u prvom kolu igra sa Bornom Ćorićem), a potencijalni rival u osmini finala mu je Tomi Robredo.

U četvrtfinalu bi Rodžera trebalo da čeka Endi Mari, ako se Britanac prethodno izbori sa Grigorom Dimitrovom, a u polufinalu je projektovan okršaj Federera i Nadala.

Španac kreće od Mihaila Južnog, čoveka od kojeg je izgubio 2006. u četvrtfinalu, ali je isto tako i dobio Južnog u tri laka seta 2010. godine. Rafu u trećem kolu najverovatnije čeka Lukaš Rosol, projektovano četvrto kolo donosi mu sudar sa Andersonom ili Gaskeom, a u četvrtfinalu bi trebalo da igra sa Tomašom Berdihom.

Najizanimljiviji mečevi prvog kola: Del Potro – Janovič, Nišikori – Almagro, Gulbis – Kokinakis, Kveri – Pospišil, Tim – Bautista-Agut...

Ko čeka Troickog, Lajovića i Krajinovića?

Jiri Veseli, rival Troickog na startu, ima 21 godinu, trenutno je 63. teniser na svetu i do sada nije ispunio predviđanja koja su na osnovu njegovog talenta bila visoka. Levoruk je, visok je 198 cm, osvojio je Australijan open kao junior, ali u seniorskoj konkurenciji još nije dobio meč u glavnom žrebu.

Veseli je do sada u karijeri osvojio četiri čelendžera, a Troicki i on do sada se nisu sastajali. U slučaju trijumfa, Viktora u drugom kolu čeka bolji iz meča Leonarda Majera i Džona Milmana.

Lajović za rivala ima Sergeja Stahovskog, tenisera koji je 2013. godine dobio Federera na Vimbldonu. Sada je 69. na svetu, 2010. godine držao je i 31. mesto, a stil igre bazira mu se na čestim napadima i izlascima na mrežu – uzori su mu bili Sampras i Rafter.

Ukrajinac ima 29 godina i u karijeri je osvojio četiri trofeja, od toga tri na betonu, ali poslednji još 2010. godine. Lajović i on do sada nisu igrali jedan sa drugim. Ako prođe Stahovskog, Dušan će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz meča David Ferer - Tomaž Beluči.

Semjuel Grot, suparnik Filipa Krajinovića, poznat je po svom izuzetno snažnom servisu – trenutno drži svetski rekord za najbrži servis, 263 km/h na čelendžeru u Pusanu pre tri godine.

Samo jednom u životu dobio je meč u glavnom žrebu nekog od GS turnira, ali sezonu je počeo solidno – pobedio je Hjuita i ispao je od Raonića u Brizbejnu, uz jak otpor.

Grot ima 27 godina, trenutno je 81. na ATP listi, a nikada nije bio bolje rangiran od 75. pozicije. Krajinović i Grot sastaće se prvi put. Ako Filip slavi, u drugom kolu ga čeka bolji iz meča Ernests Gulbis - Tanasi Kokinakis.

Komentari / 0

Ostavite komentar