АО: Жријеб за даме

Српске тенисерке које учествују на Аустралијан опену добиле су противнице за прво коло турнира у Мелбурну.

Тенис 16.01.2015 | 09:00
АО: Жријеб за даме

Ивановићева ће се у првом колу састати са квалификанткињом, док ће Јелена Јанковић играти против Тимее Башчински из Швајцарске.

Александра Крунић турнир почиње са незгодном Американком Лорен Дејвис, док ће најтежи посао у првом колу имати Бојана Јовановски, која игра са Робертом Винчи.

Ана, која је постављена за пету носитељку, налази се у четвртини жреба са трећом играчицом света Симоном Халеп. Уколико прође прву препреку, највероватније иде на Полону Херцог, која игра са Ћијанг Ванг. У трећој рунди Ивановићева би могла да налети на талентовану Белинду Бенчич, док јој четврто коло доноси Јекатарину Макарову, или ове сезоне сјајну Каролину Плишкову.

У том делу костура налази се и Бојана Јовановски, која ће, уколико прође Винчи на старту, ићи управо на Макарову. Од потенцијалних изненађења ту су још Клара Кукалова, Јулија Гергеш и Алисон Риске.

Роберта Винчи има 31 годину и тренутно се налази на 44. месту на WТА листи. Најбољи пласман јој је 11. позиција у јуну 2013. године. До сада је у каријери освојила девет титула у синглу, али много више успеха има у дубл конкуренцији. У пару са сународницом Саром Ерани осваја је све Грен слемове (Ози опен два пута), као и два Завршна Мастерса. Поред сервиса најјачи ударац јој је форхенд, из бекхенда претежно игра слајс, а своју игру базира на кратким поенима и изласцима на мрежу.

Симона Халеп почиње од Карин Кнап, а до пројектованог дуела са Аном, незгодне противнице могле би да јој буду Кристина Младеновић, Сара Ерани, Забине Лисицки и Анастасија Пављученкова.

Јелена Јанковић налази се у делу жреба који предводи прва тенисерка света Серена Вилијамс са којом би евентуално играла у четвртом колу. Ако савлада Швајцаркињу на старту иде на ветеранку Кимико Дате Крум, док би у трећем колу могла да налети на незгодну Гарбиње Мугурусу из Шпаније.

Тимеа Башчински, девојка рођена у Лозани, тренутно игра тенис каријере што показује и њен пласман (38. место). Пре пет и по година освојила је једини трофеј у Луксембургу, а ову сезону почела је одлично. На турниру у Шенжену изгубила је од Халеп у финалу, притом елиминисавши Стефани Вегеле, Карин Кнап, Веру Звонарјеву и Петру Квитову.

Александра Крунић – четврти рекет Србије упала је у део костура који предводи Пољакиња Агњешка Радвањска. Крунићева у првом колу игра са Американком, а и у другом би могла да јој дође тенисерка из те земље, пошто се очекује да Венус Вилијамс надигра Марија-Тересу Торо-Флор. Александра би евентуалним изненађењем могла да обезбеди дуел са Камилом Ђорђи или Флавијом Пенетом у трећој рунди.

Крунићева важи за ниску тенисерку, али ће овога пута снаге одмерити са још једном таквом. Лорен Дејвис (21) средином прошле сезоне била је 43, али је ову почела осам позиција иза. Висока је 157 центиметара, али је веома опасна јер воли да лоптице удара рано и хвата их у пењању. Никада није стигла до пехара на WТА туру, а најбољи резултат на Грен слемовима јој је треће коло Аустралијан опена и Вимблдона.

Радвањска турнир отвара са Куруми Наром, а поред Венус, Пенете и Ђорђи, може се састати са Јоханом Ларсон, Варваром Лепченко и Ајлом Томљановић.

Дерби прве рунде у женској конкуренцији дефинитивно је дуел Викторије Азаренке и Слоун Стивенс. Азаренка није била носитељка на турниру који је освајала два пута, па се очекивало да буде главна 'мина' у жребу. Највећа губитница жреба је Каролина Вознијацки која чека победницу дуела Стивенс - Азаренка.

Вознијацки, која је поново у Серениној четвртини, такмичење отвара против Тејлор Таунзенд, док ће јој у трећем колу најверованије противница бити Барбора Захлавова-Стрицова.

Американка ће поход на нови Грен слем трофеј кренути од Алисон ван Ујтванк, да би већ у другом колу могла да се састане са Вером Звонарјевом. Треће коло највероватније јој доноси дуел са Елином Свитолином из Украјине, пре меча са, надамо се, Јеленом Јанковић.

Друга тенисерка на WТА листи Марија Шарапова могла би већ у другој рунди да има великих проблема. Прво чека квалификанткињу, а онда би могла да се састане са Румунком Сораном Кирстеом. Могуће противнице до четвртфинала су јој Зарина Дијас, Луцие Шафарова и Анђелика Кербер.

Коментари / 0

Оставите коментар