AO: Žrijeb za dame

Srpske teniserke koje učestvuju na Australijan openu dobile su protivnice za prvo kolo turnira u Melburnu.

Tenis 16.01.2015 | 09:00
AO: Žrijeb za dame

Ivanovićeva će se u prvom kolu sastati sa kvalifikantkinjom, dok će Jelena Janković igrati protiv Timee Baščinski iz Švajcarske.

Aleksandra Krunić turnir počinje sa nezgodnom Amerikankom Loren Dejvis, dok će najteži posao u prvom kolu imati Bojana Jovanovski, koja igra sa Robertom Vinči.

Ana, koja je postavljena za petu nositeljku, nalazi se u četvrtini žreba sa trećom igračicom sveta Simonom Halep. Ukoliko prođe prvu prepreku, najverovatnije ide na Polonu Hercog, koja igra sa Ćijang Vang. U trećoj rundi Ivanovićeva bi mogla da naleti na talentovanu Belindu Benčič, dok joj četvrto kolo donosi Jekatarinu Makarovu, ili ove sezone sjajnu Karolinu Pliškovu.

U tom delu kostura nalazi se i Bojana Jovanovski, koja će, ukoliko prođe Vinči na startu, ići upravo na Makarovu. Od potencijalnih iznenađenja tu su još Klara Kukalova, Julija Gergeš i Alison Riske.

Roberta Vinči ima 31 godinu i trenutno se nalazi na 44. mestu na WTA listi. Najbolji plasman joj je 11. pozicija u junu 2013. godine. Do sada je u karijeri osvojila devet titula u singlu, ali mnogo više uspeha ima u dubl konkurenciji. U paru sa sunarodnicom Sarom Erani osvaja je sve Gren slemove (Ozi open dva puta), kao i dva Završna Mastersa. Pored servisa najjači udarac joj je forhend, iz bekhenda pretežno igra slajs, a svoju igru bazira na kratkim poenima i izlascima na mrežu.

Simona Halep počinje od Karin Knap, a do projektovanog duela sa Anom, nezgodne protivnice mogle bi da joj budu Kristina Mladenović, Sara Erani, Zabine Lisicki i Anastasija Pavljučenkova.

Jelena Janković nalazi se u delu žreba koji predvodi prva teniserka sveta Serena Vilijams sa kojom bi eventualno igrala u četvrtom kolu. Ako savlada Švajcarkinju na startu ide na veteranku Kimiko Date Krum, dok bi u trećem kolu mogla da naleti na nezgodnu Garbinje Mugurusu iz Španije.

Timea Baščinski, devojka rođena u Lozani, trenutno igra tenis karijere što pokazuje i njen plasman (38. mesto). Pre pet i po godina osvojila je jedini trofej u Luksemburgu, a ovu sezonu počela je odlično. Na turniru u Šenženu izgubila je od Halep u finalu, pritom eliminisavši Stefani Vegele, Karin Knap, Veru Zvonarjevu i Petru Kvitovu.

Aleksandra Krunić – četvrti reket Srbije upala je u deo kostura koji predvodi Poljakinja Agnješka Radvanjska. Krunićeva u prvom kolu igra sa Amerikankom, a i u drugom bi mogla da joj dođe teniserka iz te zemlje, pošto se očekuje da Venus Vilijams nadigra Marija-Teresu Toro-Flor. Aleksandra bi eventualnim iznenađenjem mogla da obezbedi duel sa Kamilom Đorđi ili Flavijom Penetom u trećoj rundi.

Krunićeva važi za nisku teniserku, ali će ovoga puta snage odmeriti sa još jednom takvom. Loren Dejvis (21) sredinom prošle sezone bila je 43, ali je ovu počela osam pozicija iza. Visoka je 157 centimetara, ali je veoma opasna jer voli da loptice udara rano i hvata ih u penjanju. Nikada nije stigla do pehara na WTA turu, a najbolji rezultat na Gren slemovima joj je treće kolo Australijan opena i Vimbldona.

Radvanjska turnir otvara sa Kurumi Narom, a pored Venus, Penete i Đorđi, može se sastati sa Johanom Larson, Varvarom Lepčenko i Ajlom Tomljanović.

Derbi prve runde u ženskoj konkurenciji definitivno je duel Viktorije Azarenke i Sloun Stivens. Azarenka nije bila nositeljka na turniru koji je osvajala dva puta, pa se očekivalo da bude glavna 'mina' u žrebu. Najveća gubitnica žreba je Karolina Voznijacki koja čeka pobednicu duela Stivens - Azarenka.

Voznijacki, koja je ponovo u Sereninoj četvrtini, takmičenje otvara protiv Tejlor Taunzend, dok će joj u trećem kolu najverovanije protivnica biti Barbora Zahlavova-Stricova.

Amerikanka će pohod na novi Gren slem trofej krenuti od Alison van Ujtvank, da bi već u drugom kolu mogla da se sastane sa Verom Zvonarjevom. Treće kolo najverovatnije joj donosi duel sa Elinom Svitolinom iz Ukrajine, pre meča sa, nadamo se, Jelenom Janković.

Druga teniserka na WTA listi Marija Šarapova mogla bi već u drugoj rundi da ima velikih problema. Prvo čeka kvalifikantkinju, a onda bi mogla da se sastane sa Rumunkom Soranom Kirsteom. Moguće protivnice do četvrtfinala su joj Zarina Dijas, Lucie Šafarova i Anđelika Kerber.

Komentari / 0

Ostavite komentar