Оде Данко са Станојем у Кину!

Искусни шпиц црно-белих ће по свој прилици искористити шансу коју му пружа уговор са клубом из Хумске 1 и ове зиме ће се опет отиснути у иностранство.

Фудбал 16.01.2015 | 08:40
Оде Данко са Станојем у Кину!

Дарко Лазовић напушта Црвену звезду, а његов презимењак по свему судећи одлази из Партизана. Ако све буде у реду његова нова дестинација биће Друга лига Кине, пошто се Данко Лазовић налази на листи жеља Пекинг Ентерпрајза, на чијој клупи од недавно седи српски стручњак Александар Станојевић. Постоје шансе да се овај трансфер озваничи у актуелном прелазном року, а он у најмногољуднијој држави света траје до 27. фебруара.

Бивши шеф струке црно-белих један је од заговорника ангажовања Лазовића, а други битан податак који олакшава реализацију посла је незванична информација да Кинези имају довољно финансијских средстава и спремни су да Данку понуде одличне услове сарадње. Наводно, далеко “јаче“ од понуда Макабија из Хаифе и једног клуба из Уједињених Арапских Емирата. Посебно је значајна чињеница да у овом случају искључиво све зависи од фудбалера, тачније да се челници Партизана ништа не питају, пошто Лазовић има такозвани “отворен уговор“ и у било ком тренутку може да напусти клуб, а да црно-бели за узврат не добију ни евро обештећења. То су, наводно, били његови услови кад је прошле зиме потписивао једноипогодишњи уговор са црно-белима.

Лазовић је за годину дана на 38 утакмица дао 18 и асистирао за још девет голова Партизана и - сматрају стручњаци - значајно утицао на голгетерски прасак Петра Шкулетића, који такође има понуду једног кинеског клуба, али је тренутно нерасположен за селидбу на Далеки исток.

Вероватни одлазак Данка Лазовића открива и помалу болну чињеницу по српски фудбал, јер из табора лидера Суперлиге нико ове зиме (још) није отишао у клубове Западне Европе, већ је Исмаил Беко Фофана такође у Другој лиги Кине (једногодишња позајмица Ђингдао Ђинону), док би леви бек Владимир Волков требало да потпише за јужнокорејски Хјундаи Улсан.

Коментари / 0

Оставите коментар