Ode Danko sa Stanojem u Kinu!

Iskusni špic crno-belih će po svoj prilici iskoristiti šansu koju mu pruža ugovor sa klubom iz Humske 1 i ove zime će se opet otisnuti u inostranstvo.

Fudbal 16.01.2015 | 08:40
Ode Danko sa Stanojem u Kinu!

Darko Lazović napušta Crvenu zvezdu, a njegov prezimenjak po svemu sudeći odlazi iz Partizana. Ako sve bude u redu njegova nova destinacija biće Druga liga Kine, pošto se Danko Lazović nalazi na listi želja Peking Enterprajza, na čijoj klupi od nedavno sedi srpski stručnjak Aleksandar Stanojević. Postoje šanse da se ovaj transfer ozvaniči u aktuelnom prelaznom roku, a on u najmnogoljudnijoj državi sveta traje do 27. februara.

Bivši šef struke crno-belih jedan je od zagovornika angažovanja Lazovića, a drugi bitan podatak koji olakšava realizaciju posla je nezvanična informacija da Kinezi imaju dovoljno finansijskih sredstava i spremni su da Danku ponude odlične uslove saradnje. Navodno, daleko “jače“ od ponuda Makabija iz Haife i jednog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Posebno je značajna činjenica da u ovom slučaju isključivo sve zavisi od fudbalera, tačnije da se čelnici Partizana ništa ne pitaju, pošto Lazović ima takozvani “otvoren ugovor“ i u bilo kom trenutku može da napusti klub, a da crno-beli za uzvrat ne dobiju ni evro obeštećenja. To su, navodno, bili njegovi uslovi kad je prošle zime potpisivao jednoipogodišnji ugovor sa crno-belima.

Lazović je za godinu dana na 38 utakmica dao 18 i asistirao za još devet golova Partizana i - smatraju stručnjaci - značajno uticao na golgeterski prasak Petra Škuletića, koji takođe ima ponudu jednog kineskog kluba, ali je trenutno neraspoložen za selidbu na Daleki istok.

Verovatni odlazak Danka Lazovića otkriva i pomalu bolnu činjenicu po srpski fudbal, jer iz tabora lidera Superlige niko ove zime (još) nije otišao u klubove Zapadne Evrope, već je Ismail Beko Fofana takođe u Drugoj ligi Kine (jednogodišnja pozajmica Đingdao Đinonu), dok bi levi bek Vladimir Volkov trebalo da potpiše za južnokorejski Hjundai Ulsan.

Komentari / 0

Ostavite komentar