Фудбал и бизнис: Бајерн и Волфсбург ''шију'' све!

Телеком и Фолксваген сваке године исплате по 30.000.000 европских новчаница. Падерборн, Аугсбург и Хановер од спонзора приходују мање од Црвене звезде!

Фудбал 16.01.2015 | 20:00
Фудбал и бизнис: Бајерн и Волфсбург ''шију'' све!

Модеран фудбал једнако је бизнис. Успеха без новца нема. Нити праве рекламе без улагања у фудбал. Немачки Билд стога се потрудио да сазна какав је однос између бундеслигашких клубова и компанија спонзора.

Очекивано, Бајерн је на првом месту са 30.000.000 евра колико добије од великодушног Телекома, али да уговори нису увек у вези са резултатима потврђује случај Волфсбурга у који Фолксваген сипа исту своту новца иако је јасно да је велико питање да ли ће му се инвестиција икада исплатити у оној мери у којој су се Баварци одужили свом спонзору.

Веома високо котирана је и Борусија Дортмунд са приходима од 20.000.000, док зараду у седам цифара мери само још Шалке са Гаспромових 15.000.000.

Сви остали далеко испод. Хановер, Фрајбург, Аугсбург и Падерборн на дну су лествице са уговорима који су слабији и од оног који у Србији имају Црвена Звезда и Гаспром. Проблем је међутим што само црвено-бели уопште могу да се мере са бундеслигашима.

Коментари / 0

Оставите коментар