Fudbal i biznis: Bajern i Volfsburg ''šiju'' sve!

Telekom i Folksvagen svake godine isplate po 30.000.000 evropskih novčanica. Paderborn, Augsburg i Hanover od sponzora prihoduju manje od Crvene zvezde!

Fudbal 16.01.2015 | 20:00
Fudbal i biznis: Bajern i Volfsburg ''šiju'' sve!

Moderan fudbal jednako je biznis. Uspeha bez novca nema. Niti prave reklame bez ulaganja u fudbal. Nemački Bild stoga se potrudio da sazna kakav je odnos između bundesligaških klubova i kompanija sponzora.

Očekivano, Bajern je na prvom mestu sa 30.000.000 evra koliko dobije od velikodušnog Telekoma, ali da ugovori nisu uvek u vezi sa rezultatima potvrđuje slučaj Volfsburga u koji Folksvagen sipa istu svotu novca iako je jasno da je veliko pitanje da li će mu se investicija ikada isplatiti u onoj meri u kojoj su se Bavarci odužili svom sponzoru.

Veoma visoko kotirana je i Borusija Dortmund sa prihodima od 20.000.000, dok zaradu u sedam cifara meri samo još Šalke sa Gaspromovih 15.000.000.

Svi ostali daleko ispod. Hanover, Frajburg, Augsburg i Paderborn na dnu su lestvice sa ugovorima koji su slabiji i od onog koji u Srbiji imaju Crvena Zvezda i Gasprom. Problem je međutim što samo crveno-beli uopšte mogu da se mere sa bundesligašima.

Komentari / 0

Ostavite komentar