Зашто они не играју за ''Гордог албиона''?!

Берахино, Остин и Кејн без наступа за национални тим, а постигли више голова од свих активних шпицева који су играли за Енглеску! Тројица нападача имају већи учинак од 14-орице, Рој Хоџсон коначно има слатке муке.

Фудбал 16.01.2015 | 17:40
Зашто они не играју за ''Гордог албиона''?!

Енглези већ годинама имају озбиљних проблема са нападачима, само је Вејн Руни констатан у националном тиму независно од тога ко је селектор, а његови партнери се смењују често колико и расположење острвских навијача.

А Рој Хоџсон коначно има слатке муке, чак тројица Енглеза која играју у нападу су експлодирала ове сезоне и решетају голове – Саидо Берахино (21), Чарли Остин (25) и Хари Кејн (21) су показали да су опасни голгетери, а нико од њих још није забележио наступ за репрезентацију. Тројица момака су ове сезоне постигли више голова од свих активних нападача који су некада носили дрес националног тима.

Берахино, Кејн и Остин су ове укупно сезоне постигли 45 голова, док је 14 шпицева који су бар једном обукли дрес националног тима то укупно урадило 38 пута.

Нападач Тотенхема је експлодирао ове сезоне и постигао 18 голова, златна кока Вест Бромвича је 14 пута погађао мету у актуелној сезони, а КПР-ов Остин је то урадио 13 пута. И никада нису одслушали „Год саве тхе qуеен“ загрљени са земљацима на средини терена, барем не у сениорској конкуренцији,

Са друге стране Вејн Руни (осам голова), Дани Велбек (седам), Питер Крауч (пет), Енди Керол (четири), Габријел Агбонлахор (три), Рики Ламберт, Дејвид Наџент, Дарен Бент, Карлтон Кол (по два), Боби Замора, Данијел Стариџ, Емил Хески (по један), Енди Џонсон и Џеј Родригез (нула) имају укупно 308 наступа за Енглеску. И ове сезоне постигнутих 38 голова! Седам мање од фантастичног енглеског - за сада неискоришћеног - трија. А само Стариџ има оправдање јер је скоро целе јесени повређен.

Селектор Енглеске има муке да се одлучи за најбоље нападача, да нам је неко ово рекао пре пола године не бисмо му веровали.

Коментари / 0

Оставите коментар