Zašto oni ne igraju za ''Gordog albiona''?!

Berahino, Ostin i Kejn bez nastupa za nacionalni tim, a postigli više golova od svih aktivnih špiceva koji su igrali za Englesku! Trojica napadača imaju veći učinak od 14-orice, Roj Hodžson konačno ima slatke muke.

Fudbal 16.01.2015 | 17:40
Zašto oni ne igraju za ''Gordog albiona''?!

Englezi već godinama imaju ozbiljnih problema sa napadačima, samo je Vejn Runi konstatan u nacionalnom timu nezavisno od toga ko je selektor, a njegovi partneri se smenjuju često koliko i raspoloženje ostrvskih navijača.

A Roj Hodžson konačno ima slatke muke, čak trojica Engleza koja igraju u napadu su eksplodirala ove sezone i rešetaju golove – Saido Berahino (21), Čarli Ostin (25) i Hari Kejn (21) su pokazali da su opasni golgeteri, a niko od njih još nije zabeležio nastup za reprezentaciju. Trojica momaka su ove sezone postigli više golova od svih aktivnih napadača koji su nekada nosili dres nacionalnog tima.

Berahino, Kejn i Ostin su ove ukupno sezone postigli 45 golova, dok je 14 špiceva koji su bar jednom obukli dres nacionalnog tima to ukupno uradilo 38 puta.

Napadač Totenhema je eksplodirao ove sezone i postigao 18 golova, zlatna koka Vest Bromviča je 14 puta pogađao metu u aktuelnoj sezoni, a KPR-ov Ostin je to uradio 13 puta. I nikada nisu odslušali „God save the queen“ zagrljeni sa zemljacima na sredini terena, barem ne u seniorskoj konkurenciji,

Sa druge strane Vejn Runi (osam golova), Dani Velbek (sedam), Piter Krauč (pet), Endi Kerol (četiri), Gabrijel Agbonlahor (tri), Riki Lambert, Dejvid Nadžent, Daren Bent, Karlton Kol (po dva), Bobi Zamora, Danijel Staridž, Emil Heski (po jedan), Endi Džonson i Džej Rodrigez (nula) imaju ukupno 308 nastupa za Englesku. I ove sezone postignutih 38 golova! Sedam manje od fantastičnog engleskog - za sada neiskorišćenog - trija. A samo Staridž ima opravdanje jer je skoro cele jeseni povređen.

Selektor Engleske ima muke da se odluči za najbolje napadača, da nam je neko ovo rekao pre pola godine ne bismo mu verovali.

Komentari / 0

Ostavite komentar