Куп: Реал је само против Звезде стигао два гола!

Немогућа мисија: Реал јури разлику коју је у последних 28 година стигао само против Звезде! Обесхрабрујући подаци по навијаче краљевског клуба у сусрет реваншу Купа краља са Атлетиком.

Фудбал 15.01.2015 | 18:40
Куп: Реал је само против Звезде стигао два гола!

Рат Мадрида за Барселону - други део. Атлетико има два гола вишка и мирну мрежу, а Реал врашки тежак задатак да надокнади минус и пласира се у четвртинале Купа Шпаније у које су већ умарширали Каталонци (добили први меч против Елчеа 5:0). Ако се погледа блиска историја навијачи краљевског клуба могу и пре почетка реванша да поруче „пише пропало“.

Из простог разлога што су за последњих 28 бодина фудбалери Реала само једном успели да надокнаде минус од два гола у утакмици нокаут фазе. Било да је реч о дуелима на шпанском или европском тлу. И ту долазимо до податка који је овдашњим љубитељима фудбала посебно интересантан, јер је последњи клуб који су Мадриђани елимнисали кад су јурили два гола заостатка била Црвена звезда. Реч је о четвртфиналу тадашњег Купа шампиона у сезони 1986/87, славни клуб на Маракани претрпео је дебакл 2:4 (а било је и 0:3, 1:4, пре него што је Уго Санчез три минута пре краја из пенала смањио на подношљиви заостатак).

После тог првог меча, Реал је био у незавидном положају, међутим, у реваншу се пред својим навијачима искупио, головима Бутрагења и опет Санчеза славио 2:0, пласирао се у полуфинале где га је сачекао Бајерн из Минхена и избацио (1:4, 1:0).

Од тад до данас Реал никад није успео да надокнади „минус два“. А за ривале је имао Пари Сен Жермен, дански Одензе и Монако. А у последње памте се њихове бламаже и у Купу краља, против Реал Униона (први меч 2:3, код куће 4:3, испали због мање датих голова у гостима), затим од Алкоркона (0:4, 1:0) и Сарагосе (1:6, 4:0) и ако се тако гледа Атлетико има велике шансе да се пробије у наредну рунду. На све то, Реал против Јоргнаџија није добио последњих шест утакмица у регуларном току (наравно, славио је у финалу Лиге шампиона после продужетака).

Само, што кажу: „нигде 90 минута не траје тако дуго као на стадиону Сантјаго Бернабеу“.

Коментари / 0

Оставите коментар