Kup: Real je samo protiv Zvezde stigao dva gola!

Nemoguća misija: Real juri razliku koju je u poslednih 28 godina stigao samo protiv Zvezde! Obeshrabrujući podaci po navijače kraljevskog kluba u susret revanšu Kupa kralja sa Atletikom.

Fudbal 15.01.2015 | 18:40
Kup: Real je samo protiv Zvezde stigao dva gola!

Rat Madrida za Barselonu - drugi deo. Atletiko ima dva gola viška i mirnu mrežu, a Real vraški težak zadatak da nadoknadi minus i plasira se u četvrtinale Kupa Španije u koje su već umarširali Katalonci (dobili prvi meč protiv Elčea 5:0). Ako se pogleda bliska istorija navijači kraljevskog kluba mogu i pre početka revanša da poruče „piše propalo“.

Iz prostog razloga što su za poslednjih 28 bodina fudbaleri Reala samo jednom uspeli da nadoknade minus od dva gola u utakmici nokaut faze. Bilo da je reč o duelima na španskom ili evropskom tlu. I tu dolazimo do podatka koji je ovdašnjim ljubiteljima fudbala posebno interesantan, jer je poslednji klub koji su Madriđani elimnisali kad su jurili dva gola zaostatka bila Crvena zvezda. Reč je o četvrtfinalu tadašnjeg Kupa šampiona u sezoni 1986/87, slavni klub na Marakani pretrpeo je debakl 2:4 (a bilo je i 0:3, 1:4, pre nego što je Ugo Sančez tri minuta pre kraja iz penala smanjio na podnošljivi zaostatak).

Posle tog prvog meča, Real je bio u nezavidnom položaju, međutim, u revanšu se pred svojim navijačima iskupio, golovima Butragenja i opet Sančeza slavio 2:0, plasirao se u polufinale gde ga je sačekao Bajern iz Minhena i izbacio (1:4, 1:0).

Od tad do danas Real nikad nije uspeo da nadoknadi „minus dva“. A za rivale je imao Pari Sen Žermen, danski Odenze i Monako. A u poslednje pamte se njihove blamaže i u Kupu kralja, protiv Real Uniona (prvi meč 2:3, kod kuće 4:3, ispali zbog manje datih golova u gostima), zatim od Alkorkona (0:4, 1:0) i Saragose (1:6, 4:0) i ako se tako gleda Atletiko ima velike šanse da se probije u narednu rundu. Na sve to, Real protiv Jorgnadžija nije dobio poslednjih šest utakmica u regularnom toku (naravno, slavio je u finalu Lige šampiona posle produžetaka).

Samo, što kažu: „nigde 90 minuta ne traje tako dugo kao na stadionu Santjago Bernabeu“.

Komentari / 0

Ostavite komentar