Србац: Луки Марићу потребна помоћ

Шездесетрогодишњем Луки Марићу из Бардаче,  борцу прве категорије обољелом од дијабетеса, потребна је хитна  помоћ јер живи у тешким условима, без довољно  новца за набавку лијекова, хране и огревног дрвета.

Република Српска 15.01.2015 | 15:03
Србац: Луки Марићу потребна помоћ

Луки је ампутирана нога, а због погоршања болести поново је смјештен у градишку Болницу гдје га очекује још једна тешка операција. Овај инвалид живи са женом такодје нарушеног здравља, која није у стању да  издржава болесног  супруга. Да би га посјетила у Болници најчешће нема пара ни за аутобуску карту, па  се до Градишке пребацује стопирајући или уз помоћ  комшија и пријатеља.

Да невоља буде већа, Лука и Здравка су прије пет година остали и без сина јединца Зорана, који је у 25. години живота  умро од леукемије. Све што су имали дали су на лијечење сина, али је све било узалудно. Марићи сада немају основних средстава за живот. Иако је зима, пред кућом нема ни цјепанице дрвета, оскудјевају у храни, а  минимална инвалидска пензија од 170 марака није  довољна ни за лијекове, па  понекад немају чиме набавити ни тракице за апарат за шећер.

Марићи моле добре и хумане људе да им у складу са својим могућностима  помогну, како би им живот био бар мало лакши.

Контакт особа је њихов комшија Слободан Марић - телефон 065-705-305.

Аутор: Саво Кесер

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милан

15.01.2015 16:31

Ниста то нема везе, јер вазно је да је гласао за диктатуру и њеног сефа Додика. Е пато нам и треба. Добро свима народ је поносан на њега а и он на њих. Док има оваца бице и вуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

15.01.2015 17:07

Врло тешка ситуација.Волио бих да је новинар разговарао и надлежним из Општине, те Центром за Социјални Рад. Не могу да верујем дс им локална заједница не помаже. Што се тиче помоћи, верујем нико не бежи, али овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја схватам како је

15.01.2015 21:39

Врло ми је непријатно сто немам да дам. Мој отац је теско болестан па иаоко зивимо на Западу све оде на то. Могу реци да сецераси мораају имати висе хране него здрави јер инсулин изазива глад. Молим оне које могу да помогну овим људима. Које за кога гласао није вазно јер пред Богом смо сви исти.

ОДГОВОРИТЕ