Srbac: Luki Mariću potrebna pomoć

Šezdesetrogodišnjem Luki Mariću iz Bardače,  borcu prve kategorije oboljelom od dijabetesa, potrebna je hitna  pomoć jer živi u teškim uslovima, bez dovoljno  novca za nabavku lijekova, hrane i ogrevnog drveta.

Republika Srpska 15.01.2015 | 15:03
Srbac: Luki Mariću potrebna pomoć

Luki je amputirana noga, a zbog pogoršanja bolesti ponovo je smješten u gradišku Bolnicu gdje ga očekuje još jedna teška operacija. Ovaj invalid živi sa ženom takodje narušenog zdravlja, koja nije u stanju da  izdržava bolesnog  supruga. Da bi ga posjetila u Bolnici najčešće nema para ni za autobusku kartu, pa  se do Gradiške prebacuje stopirajući ili uz pomoć  komšija i prijatelja.

Da nevolja bude veća, Luka i Zdravka su prije pet godina ostali i bez sina jedinca Zorana, koji je u 25. godini života  umro od leukemije. Sve što su imali dali su na liječenje sina, ali je sve bilo uzaludno. Marići sada nemaju osnovnih sredstava za život. Iako je zima, pred kućom nema ni cjepanice drveta, oskudjevaju u hrani, a  minimalna invalidska penzija od 170 maraka nije  dovoljna ni za lijekove, pa  ponekad nemaju čime nabaviti ni trakice za aparat za šećer.

Marići mole dobre i humane ljude da im u skladu sa svojim mogućnostima  pomognu, kako bi im život bio bar malo lakši.

Kontakt osoba je njihov komšija Slobodan Marić - telefon 065-705-305.

Autor: Savo Keser

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milan

15.01.2015 16:31

Nista to nema veze, jer vazno je da je glasao za diktaturu i njenog sefa Dodika. E pato nam i treba. Dobro svima narod je ponosan na njega a i on na njih. Dok ima ovaca bice i vune.

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

15.01.2015 17:07

Vrlo teška situacija.Volio bih da je novinar razgovarao i nadležnim iz Opštine, te Centrom za Socijalni Rad. Ne mogu da verujem ds im lokalna zajednica ne pomaže. Što se tiče pomoći, verujem niko ne beži, ali ovako...

ODGOVORITE
Name

Ja shvatam kako je

15.01.2015 21:39

Vrlo mi je neprijatno sto nemam da dam. Moj otac je tesko bolestan pa iaoko zivimo na Zapadu sve ode na to. Mogu reci da secerasi moraaju imati vise hrane nego zdravi jer insulin izaziva glad. Molim one koje mogu da pomognu ovim ljudima. Koje za koga glasao nije vazno jer pred Bogom smo svi isti.

ODGOVORITE