Фалкао ће отићи због Ван Гала!

"Ако Холанђанин настави овако, он ће отићи. Мислим да је њихов однос већ нарушен", упозорава Тино Асприља.

Фудбал 16.01.2015 | 22:40
Фалкао ће отићи због Ван Гала!

Нешто се озбиљно кува на Олд Трафорду! Најаве да ће Радамел Фалкао напустити Манчестер Јунајтед из дана у дан све су ближе истини, а већ наелектрисану атмосферу додатно подгрева Фаустино Асприља. Земљак нападача Црвених ђавола јединог кривца за потенцијални одлазак Колумбијца види у Лују ван Галу који према његовом мишљењу увек има проблема са играчима, поготово онима који долазе са јужноамеричког континента.

Некадашњи нападач Парме и Њукасла не може да схвати због чега Фалкао нема зацементирано место у Холанђаниновом тиму.
"Тужно је видети како се Ван Гал опходи према њему. Проблем није у Фалкау, већ у тренеру. Имао је једну повреду на почетку сезоне, али је после тога показао да је и даље онај центарфор светске класе који је био и раније. Одиграо је пет мечева и постизао је голове. Треба му само улити самопоуздање. Био је одличан на неколико утакмица, а онда је одједном необјашњиво пресељен на клупу. Не свиђа ми се ово што Ван Гал ради у Јунајтеду. Играчи и навијачи су збуњени, превише ротира без разлога", истиче Асприља за британски ИБ Тајмс.

Бивши репрезентативац Колумбије не искључује Фалкаов одлазак са Олд Трафорда већ у овом прелазном року, те је повукао и паралелу између свог боравка у Премијер лиги и каријере његовог сународника на Острву.
"Ако Ван Гал настави овако, он ће отићи. Мислим да је њихов однос већ нарушен. Фалкао схвата да га тренер не жели у екипи. Сећам се времена када сам ја дошао у Њукасл и памтим колико је Кевин Киген желео да ме доведе, колико ме је подржавао. Овде је очигледно да Ван Гал не верује Фалкау. Он ће можда отићи и у јануару. Све је могуће, уговори се склапају да би се раскидали", осуо је паљбу по искусном стратегу Колумбијац.

Он је подсетио и на неке раније проблеме које је холандски стручњак имао са играчима током боравка у Барселони. Како каже популарни Тино, код Луја ван Гала ни најбољи фудбалер на свету не би био сигуран.
"Ни Меси и Роналдо не би имали сигурно место у тиму код њега, ако се узме у обзир како је Фалкао одједном необјашњиво пресељен на трибине. Причамо о једном од најбољих нападача планете који је прошле године био у најужем кругу за Златну лопту. Никад ми се није свиђао Ван Гал као тренер и ако се осврнемо на његову каријеру можемо видети да је имао много проблема са играчима раније, поготово са звездама у тиму. То се десило у Барселони са Ривалдом и Рикелмеом. Изгледа да има везе са тиме што су из Јужне Америке", додаје Асприља за ИБ Тајмс.

Коментари / 0

Оставите коментар