Falkao će otići zbog Van Gala!

"Ako Holanđanin nastavi ovako, on će otići. Mislim da je njihov odnos već narušen", upozorava Tino Asprilja.

Fudbal 16.01.2015 | 22:40
Falkao će otići zbog Van Gala!

Nešto se ozbiljno kuva na Old Trafordu! Najave da će Radamel Falkao napustiti Mančester Junajted iz dana u dan sve su bliže istini, a već naelektrisanu atmosferu dodatno podgreva Faustino Asprilja. Zemljak napadača Crvenih đavola jedinog krivca za potencijalni odlazak Kolumbijca vidi u Luju van Galu koji prema njegovom mišljenju uvek ima problema sa igračima, pogotovo onima koji dolaze sa južnoameričkog kontinenta.

Nekadašnji napadač Parme i Njukasla ne može da shvati zbog čega Falkao nema zacementirano mesto u Holanđaninovom timu.
"Tužno je videti kako se Van Gal ophodi prema njemu. Problem nije u Falkau, već u treneru. Imao je jednu povredu na početku sezone, ali je posle toga pokazao da je i dalje onaj centarfor svetske klase koji je bio i ranije. Odigrao je pet mečeva i postizao je golove. Treba mu samo uliti samopouzdanje. Bio je odličan na nekoliko utakmica, a onda je odjednom neobjašnjivo preseljen na klupu. Ne sviđa mi se ovo što Van Gal radi u Junajtedu. Igrači i navijači su zbunjeni, previše rotira bez razloga", ističe Asprilja za britanski IB Tajms.

Bivši reprezentativac Kolumbije ne isključuje Falkaov odlazak sa Old Traforda već u ovom prelaznom roku, te je povukao i paralelu između svog boravka u Premijer ligi i karijere njegovog sunarodnika na Ostrvu.
"Ako Van Gal nastavi ovako, on će otići. Mislim da je njihov odnos već narušen. Falkao shvata da ga trener ne želi u ekipi. Sećam se vremena kada sam ja došao u Njukasl i pamtim koliko je Kevin Kigen želeo da me dovede, koliko me je podržavao. Ovde je očigledno da Van Gal ne veruje Falkau. On će možda otići i u januaru. Sve je moguće, ugovori se sklapaju da bi se raskidali", osuo je paljbu po iskusnom strategu Kolumbijac.

On je podsetio i na neke ranije probleme koje je holandski stručnjak imao sa igračima tokom boravka u Barseloni. Kako kaže popularni Tino, kod Luja van Gala ni najbolji fudbaler na svetu ne bi bio siguran.
"Ni Mesi i Ronaldo ne bi imali sigurno mesto u timu kod njega, ako se uzme u obzir kako je Falkao odjednom neobjašnjivo preseljen na tribine. Pričamo o jednom od najboljih napadača planete koji je prošle godine bio u najužem krugu za Zlatnu loptu. Nikad mi se nije sviđao Van Gal kao trener i ako se osvrnemo na njegovu karijeru možemo videti da je imao mnogo problema sa igračima ranije, pogotovo sa zvezdama u timu. To se desilo u Barseloni sa Rivaldom i Rikelmeom. Izgleda da ima veze sa time što su iz Južne Amerike", dodaje Asprilja za IB Tajms.

Komentari / 0

Ostavite komentar