Вучелић: Марко Николићу, шта ти је?!

Потпредседник Партизана задужен са спортска питања тврди да је нова Управа кадра да смањи дуг клуба, изнео је своје мишљење о зарадама играча, али и открио да му нису јасне неке изјаве тренера.

Фудбал 16.01.2015 | 00:00
Вучелић: Марко Николићу, шта ти је?!

Милорад Вучелић, потпредседник Партизана задужен са спортска питања, тврди да нова Управа црно-белих тренутно "јаше" на дуговима, али да је кадра да се носи са недаћама и да годину оконча са мањим дугом.
"Ускоро ћемо добити прецизну информацију о висини дуга, али ради се отприлике о 15 милиона евра. Наследили смо и нула гарантованих прихода за ову годину, неповољне уговоре с појединим играчима, гомилу нерешених питања... Ипак, сматрамо да нова Управа може да смањи тај дуг до краја 2015. У ствари, сматрам то прилично извесним. Пре ћемо смањити дуг него га додатно увећати. Видећете да смо озбиљан тим, који мисли добро Партизану", изјавио је Вучелић у интервјуу за "Данас".

Вучелић је изнео и своје мишљење која је тренутна реална цена фудбалера Партизана.

"Годинама сам био ван фудбала, па немам тачан увид о томе колико су плаћени поједини играчи у околини, али ценим да би горња граница требало да буде 100, 120 хиљада евра. Барем када је Србија у питању. Што не значи да ћемо дирати затечене цифре веће од те. Све што је потписано мора да се испоштује. Нема потреба за уношењем немира у екипу".

Вучелић се осврнуо и на "бројке" које су недавно освануле у медијима о томе колико зарађује сваки од играча Партизана.

"Неко од нас, претпостављам, само је заборавио тај папир, а новинари су случајно дошли до њега. Уосталом те бројке саме по себи не значе много, јер не дају комплетну слику. Из њих се, рецимо, не виде различите варијације на тему висине обештећења. Нису код свих проценти исти. А не видим разлога за њихово нервирање због објављивања те информације, пошто је већина тих износа сасвим добра за (не)прилике у којима живимо. Мењаћемо зато праксу продаје дела уговора трећим лицима пре трансфера и учешће менаџера у дељењу зараде свести на разумних, тј. прописаних 5, 10 процената. Све остало мирише на злоупотребу. Раскрстићемо с тим злоделима претходне управе".

Он је оштро замерио тренеру Марку Николићу то што је гласно сугерисао да најважнијим и најискуснијим појединцима (Саши Илићу, Николи Дринчићу, Данку Лазовићу и Петру Шкулетићу) треба повећати примања како би задовољни остали у клубу.

"Видео сам ту Маркову изјаву у новинама и намеравам да га првом приликом када се видимо питам „шта ти то би?“. Не зато што нема права на неке своје идеје, предлоге и савете него због тога што их није прво нама, ни формално ни приватно предочио. Мора да се зна и поштује ред".

Он је прокоментарисао и Николићеву изјаву "ако директор Драган Ћирић остане при ставу да неће бити великих промена у екипи и избори се са челницима клуба, онда браво".

"Шта то значи? Да се бори сам са собом? Он или Ћирић, свеједно. Зна се ко су Маркови противници! Војводина, Чукарички, Младост... А не њихова рођена управа. Не радимо свако за себе него сви заједно. Прошло је време таквих искривљених свести и размишљања. Ми смо сада један тим с истим циљевима".

На питање да ли се само ради о реакцији тренера коме је потпредседник Партизана недавно "радио о глави" и умало га сменио, иако је то демантовао, Вучелић је одговорио: "Ништа не демантујем, само одлучно тврдим да смена тренера није била тема ниједне седнице новог Управног одбора. Не знам о чему су потпредседник за спортска питања Љубиша Тумбаковић и спортски директор Драган Чирић разговарали с њим, али знам да се ни на УО ни на Секретаријату нисмо бавили статусом Николића. А то је једино легитимно место за одлуке тог типа", рекао је Вучелић,а затим додао да и даље верују шефу стручног штаба.

"Верујемо, јер је Партизан јесењи првак, у пролећни део сезоне улази с шест бодова више од Црвене звезде и игра полуфинале Купа Србије. Као што имамо апсолутно поверење у екипу. Знамо да с њима клуб може до оба трофеја".

Потпредседник Партизана за спортска питања додао је и да ће се сви у клубу потрудити да Николићу испуне жељу и сачувају постојећи играчки кадар.

"Истрајаћемо у заједничкој жељи да не крњимо тим који је јесенас играо с толико успеха. Можда нас напусте само Владимир Волков и Саша Марковић, јер им на лето истичу уговори. Или ћемо у овом прелазном року зарадити на њиховој продаји или ће бити продужена сарадња с њима".

Милорад Вучелић тврди да се не плаши "Звездиног пролећа", у било ком смислу.

"Нимало се плашимо. Ми ћемо бранити стечену предност, они је нападати. Само бих волео да то буде у духу витешке борбе. Верујем да хоће, јер смо се на тројном састанку код новог председника Заједнице суперлигаша Зораном Шћепановићем сложили да је време да поправимо комшијске односе. Неће то бити братство и јединство, нити би то било природно. Важно је само да се држимо фер-плеја", истакао је Вучелић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ММ

16.01.2015 06:33

Драги пријатељи, навијац сам партизана од 1954 године и непамтим да је у клуб досла особа која е уцествовала у распаду Југославије.Ради се о Милосевицевом "Гебелсу" и ратном хускасу путем електронских и стампаних медија.Непадами напамет да и даље не навијам за Партизан али је та одлука да и он Вуцлиц као подпреседник води тако знацајан клуб какав је Партизан.У сваком слуцају је то највеца греска партизана јер је тај цовјек није мо мени заслузио то мјесто подпредсједника управо јер има путера на лави из деведесетих година.

ОДГОВОРИТЕ